avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... In lipsa actului de identitate la schimbarea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

In lipsa actului de identitate la schimbarea acestuia...

Buna ziua!
Am fost in urma cu 2 saptamani sa imi schimb cartea de identitate, iar cea noua imi va fi eliberata pe data de 27.09. Intre timp trebuie sa ridic niste colete de la posta romana urgent, dar nu vor sa mi le dea fara carte de identitate, am incercat sa explic problema, degeaba.
Intrebarea mea este daca Serciviul de Evidenta a Populatiei imi poate elibera o adeverinta sau altceva provizoriu care imi poate folosi la posta.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:16, 19 Septembrie 2013
M-am interesat de cartea de identitate provizorie, dar mi s-a spus ca este pentru cei ce nu au toate actele necesare obtinerii unei carti normale, iar eu deja am depus tot ce trebuie, am facut si fotografia, astept doar sa mi se elibereze cartea de identitate. Legea spune ca dureaza 10 zile, dar de fapt dureaza mai mult decat dublu.
La posta coletele stau 10 zile.
Am ajuns la concluzia ca "traim in Romania"...
Termenul de eliberare a cartii de identitate este de 30 de zile. Din moment ce actul dvs. este expirat este de la sine inteles ca trebuie sa asteptati eliberarea celui nou, valabil. Daca insa cartea dvs. inca mai este valabila si numele dvs. nu este schimbat puteti solicita cartea de identitate veche pentru a o folosi pana in momentul in care o primiti pe cea noua. Daca actul dvs. de identitate era deja expirat puteti solicita o adeverinta din care sa rezulte ca ati inaintat actele in vederea obtinerii unei noi carti de identitate. Nu stiu insa daca pe baza acestei adeverinte vi se poate elibera coletul. Intrebati la posta.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare documente: carte de identitate si permis de conducere bikaeraser bikaeraser imi cer scuze daca nu am postat unde trb dar va intreb si eu poate stie careva mai bine, maine urmeaza sa ma duc sa depun actele pt eliberare buletinului ( caz ... (vezi toată discuția)
Cu ce act ma pot legitima? liana10 liana10 In afara de cartea de identitate! De exemplu, C.I. mi-a expirat, mi-am depus actele si tb sa o ridic in 10 zile. Buuun! Primesc un aviz de la posta ca am ... (vezi toată discuția)
Buletinul si pasaportul sunt expirate, locuiesc la londra si am vacanta planificata pentru turcia in iunie camdelasator camdelasator Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie ... (vezi toată discuția)