avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC

daca am optat pentru acel stimulent de insertie in valoare de 500 lei in loc de 1/2 ani de concediu pt. cresterea copilului, si logodnica nu a lucrat si nici nu lucreaza ..pot beneficia de o luna de concediu fara sami afecteze salarul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:24, 2 Octombrie 2013
1. V-am spus ca puteti beneficia si direct de stimulentul de insertie, fara sa intrati in CCC, fara sa mai fie nevoie sa luati vreo luna de CCC.

2. - La ce unitate ati fost? La angajator?
- Cererea pentru stimulentul de insertie o depuneti la Primarie fara sa aveti acordul angajatorului deoarece veti lucra in toata aceasta perioada.
- Daca sunteti cadru militar atunci depuneti cererea la U.M. dar si in acest caz se respecta legea la fel ca toata lumea.

3. Daca vreti sa luati CCC Indiferent pe ce perioada) pe parcursul lui nu veti mai primi salariu pentru ca vi se va suspenda contractul individual de munca (CIM).
- Veti primi indemnizatie pentru CCC calculata ca 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani anghelteodora anghelteodora Buna ziua , ma numesc Petre Mihai si in luna februarie 2013 voi deveni tatic ... lucrez la o unitate militara din data de 7 martie 2012 , dar am inceput scoala ... (vezi toată discuția)
Intrare in concediu de crestere a copilului dupa ce deja primesc bonusul de insertie FELICSMED FELICSMED Buna ziua, La nasterea copilului nu am luat concediu de crestere, ba mai mult, am solicitat bonusul lunar de insertie (500 lei). Daca acum , la 7 luni de la ... (vezi toată discuția)
Asistent personal si stimulent insertie alinacaragea alinacaragea Sunt insarcinata si am CIM ca asistent personal pe termen nedeterminat. Daca dupa nastere optez pentru continuarea seviciului, si se intampla ceva cu persoana ... (vezi toată discuția)