avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Desi detin o sentinta definitiva si irevocabila,nu am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Desi detin o sentinta definitiva si irevocabila,nu am prilejul de a-mi vedea copilul!

Buna seara....!Ma aflu intr-o situatie total nedreapta si incorecta.....Am divortat acum 2 ani,un an si m-am judecat cu fosta pentru a obtine vizita minorei...Am obtinut de doua ori la rand dreptul la vizita ,unde sambata cate 6 ore aveam dreptul sa i au fata la mine acas....,insa de fiecare data nu s-a putut...motive banale!!Mai mult decat atat fosta doamna si-a gasit un italian,si a plecat cu fata din tara fara absolut niciun acord de al meu....Habar nu am cand voi mai vedea fata desi eu sunt tatal ei !!!!Este posibil ca asemenea legi total stupide inca sa se aplice?sa nu am dreptul sa imi vad copilul desi nu sunt decazut din drepturi,si platesc o pensie alimentara?!daca o aduce peste 20 de ani?!!sau niciodata!!? LA ce a fost util stimati domni sa ma judec un an si ceva pentru vizita acesteia ?! In ce a constat folosul? Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 12:43, 11 Octombrie 2013
Puteti incerca o plangere penala dar nu cred ca veti rezolva ceva concret.
Un proces civil ar putea sa va ajute insa va fi unul de durata...
Depunand o plangere penala, va fi citata la organele de politie sau acestia o vor cauta la adresa.

Va trebui sa vina in tara sa dea declaratii, in caz contrar nu ii va fi foarte bine. In plus, daca nu se prezinta e clar ca dvs nu puteti pune in aplicare hotararea de care beneficiati.

Va fi obligata sa aduca copilul in tara. Una este sa plece intr-o excursie cu minora (nu are nevoie de consimtamantul dvs) si alta este sa se stabileasca in strainatate cu copilul (fara a avea acordul dvs).
Nu cred ca e o problema de lege, ci de cum s-a procedat. Daca nu exista dialog intre parinti, ma intreb de ce nu ai cerut in dosarul de program de vizita si sa exercitati autoritatea impreuna cu mama copilei. Asa stiati ca nu mai putea iesi din tara.
6 ore pe saptamana este extrem de putin, cine a cerut asa? Nu ati solicitat un program gradat? In functie de varsta copilului?

Mama copilului lucreaza? In Romania? In Italia?
cipri05 a scris:

Multumesc! M am judecat pentru dreptul meu firesc de a-mi vedea copilul....instanta mi a acordat in ciuda eforturilor ei,cateva ore in fiecare sambata ,iar dupa ce fata implineste 1 an jumatate am posibilitatea de a o lua la domiciliu meu.Acum fata are 2 ani si....timp in care nu am vazut o mai deloc....cum spuneam datorita unor motive banale , inflorite de fiecare data.....Acum,de jumatate de an,este plecata la el, a venit o data ,insa nu a avut bunul simt sa anunte nimic,a plecat imediat si din cate am inteles i a implementat copilei ca tatal ei este acel italian......crud nu?Si toate astea din cauza legilor din Romania care ma socheaza pe zi ce trece....practic mi a ras in nas la propriu cand mi a zis ca nu are voie nici macar de parerea mea ca pleaca,apai de acordul meu...............................! Intentand plangerea penala si procesul pentru custodia comuna,va fi obligata sa vina in tara sau se va putea solutiona si in absenta ei?

Din ceea ce ziceti mie imi rezulta ca ar trebui deschs un nou proces.
Ar trebui insa sa mergeti sa consultati un avocat pentru a se analiza in concret toata situatia juridica.
Doar asa ati putea afla sigur in ce situatie va aflati.

Procesul se poate judeca in lipsa insa va fi de durata dupa estimarea mea.
Intrucat aveti experienta unui astfel de proces avocatul va poate redacta hotararea pentru a da o anumita coordonare procesului.
Adica nu este obligatoriu sa angajati avocat si pentru reprezentarea in instanta.
Poate redacta hotararea?

Alte discuții în legătură

Stabilire cu minor in alta tara daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna seara , sunt divortata din septembrie 2010 , am o fetita de 9 ani care mi-a fost incredintata definitiv prin hotarare judecatoreasca , iar tatal are ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie depusa pensia alimentara daca fosta sotie a plecat cu copilul definitiv din tara,fara acodul meu? cipri05 cipri05 Buna seara,as dori sa stiu in cazul meu,fosta nevasta a plecat din tara cu minora in varsta de 3 ani,fara acordul meu(legile din Romania de tot rasul),desi ... (vezi toată discuția)
Interzicere vizitare minora bella34 bella34 Buna ziua.Unde pot sa ma adresez daca fostul sot imi interzice sa ma duc la fata la camin sa o vad?Stiu ca o varianta ar fii sa deschid un proces dar asta ... (vezi toată discuția)