avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 30 000 € - avans la o garsoniera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

30 000 € - avans la o garsoniera

Vreau sa achizitionez o garsoniera intr-un bloc in constructie al carui termen de finalizare este iunie 2014. Daca dau toti banii acum, adica 30000 €, dezvoltatorul imi da cu 150 €/mp mai ieftin decat la finalizare.
Intrebarea mea este: care sunt riscurile de a pierde banii/garsoniera, in conditiile in care fac un antecontract la notariat impreuna cu dezvoltatorul, antecontractul avand clauze echitabile ?
Eventualele sfaturi de la cei care au trecut prin asa ceva sunt binevenite !

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:10, 24 Septembrie 2013
Stimat forumist,

În orice afacere există și riscuri. Astfel, putem vorbi despre un eventual faliment al dezvoltatorului, probleme ridicate de calitatea construcției...etc.

Investigați, deci, reputația dezvoltatorului, existența litigiilor și multe altele.

Cu stimă.
Multumesc pt. raspuns ! Am verificat atat dezvoltatorul cat si firma lui. In ultimii 3 ani a mai facut 4 blocuri si nu au existat probleme de nici un fel. Firma este inregistrata din 1997, in prezent are 70 angajati si nu are datorii la stat. Toti oamenii cu care am vorbit mi-au spus ca este serios si construieste bine, inclusiv muncitorii sai.
Mergeti la un notar si discutati daca nu se poate ca va faceti deja actul de vanzare cumparare pe ceea ce se construieste, nu doar avans spre cumparare a ceea ce se va construi..
in ORICE afacere exista riscuri de faliment, sunt multe lucruri imprevizibile care pot interveni. Parca de curand au intrat in faliment 2 agentii de turism care erau destul de vechi in domeniu.
faceti si asigurare care sa includa, printre altele, riscul de insolventa a dezvoltatorului.

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)
Antecontract casa in constructie mihai0062000 mihai0062000 Buna seara! Sunt confruntat cu urmatoarea situatie. Doresc sa cumpar o jumate de duplex care este in constructie. Pretul final este unul bun insa vanzatorul ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare dezvoltator MihaelaSm MihaelaSm Buna ziua, Vreau sa cumpar un imobil intr-un bloc care inca nu e construit de la un dezvltator, care mi a cerut 80% din suma la antecontract, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)