avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anularea unui permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anularea unui permis de conducere

Am fost depistat pe data de 14.12.2012 conducand pe drumurile publice auto cu alcoolemie peste 0.8. In temeiul art. 87 al. 1 din OUG 195/2002 R cu aplic. art. 320 ind. 1 C.p.p, am fost condamdat la 9 luni inchisoare cu suspendare.cu 2 ani si 9 luni incercare, solutionare a dosarului pe data de 08.05.
Astazi am primit o scrisoare acasa, in care sunt informat ca in baza sentintei penalee nr 898..ramasa def. si irevoc. mi-a fost anulat dreptul de conducere , INCEPAND CU DATA DE 23.08.2013. Intrebarea mea este de ce de pe data de 23.08? Si dupa cat timp voi putea da din nou de permis?
Poate o fi vreo greşeală , însă oricum , după un an de la data la care hotărârea de condamnare a rămas definitivă, puteţi susţine examenul pentru obţinerea unui nou permis de conducere.
Aceea este data ramaneri definitive a hotararii judecatoresti. Puteti sustine examen ptr obtinerea unui nou permis dupa un an de la data respectiva.
Exact, pe dvs nu va intereseaza de cand v-a anulat permisul ci de cand hotararea a ramas definitiva, de atunci se calculeaza un an pana cand puteti sustine examen pentru un nou permis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis bogdanalexandru bogdanalexandru salut! Mi.sa retinut permisul pentru o alcoolemie de 0.62 in aerul expirat si mi.sa recoltat proba de sange 0.92. Ce consecinte voi avea. (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului adyadyady adyadyady am si yo o probleam si as dori niste informati .. am fost prins baut la volan cu 0,74 in aer respirat si am fost dus la probe de sange am inteles ca probele de ... (vezi toată discuția)
Interpretare solutie instanta! cand pot obtine un nou permis? kokolyko kokolyko Buna seara! In ianuarie anul acesta am fost prins conducand sub influenta alcoolului, am fost testat si a rezultat 0,44 in aer expirat. Am refuzat IML-ul, mi ... (vezi toată discuția)