avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Va rog sa ma ajutati in legatura cu evitarea executarii silite pentru un credit de nevoi personale in valoare de 16000 lei, pe care l-am contractat in 2009 la o banca iar din 2012 nu am mai putut achita ratele , drept pentru care aceasta m-a actionat in judecata, iar acum 2 zile am primit titlul de executare silita din partea unui executor judecatoresc.
Ce se poate intimpla in acesta situatie?Am mai multe intrebari:
1. In cat timp trebuie pus in aplicare acel titlu?
2. Se apeleaza numai la veniturile salariale sau este posibila executarea silita a bunurilor personale inclusiv apartamentul in conditiile in care sotul nu este trecut in contract ca coplatitor, iar apartamentul este ipotecat de o alta banca la care am impreuna cu sotul un credit ipotecar, dar sunt cu ratele la zi.
3. Cu cine ar trebui sa iau legatura pentru a cadea la o intelegere sa achit aceasta suma int-o perioada de cel putin 1 an?
Daca aveti informatii in acest sens va rog sa ma ajutati de urgenta.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:41, 22 Septembrie 2013
Daca vreti sa dicutati cu creditorul o puteti face.
Este singura modalitate prin care sa castigati timp insa este posibil sa doreasca sa se continue executarea silita daca realizati venituri si are pe ce sa va execute silit.

Daca ati fi sarac lipit si fara venituri ar dori sa cada la intelegere...dar probabil ca nu v-ar fi interesat pe dvs. in acest caz...
Creditorul e cel ce trebuie sa fie de acord cu esalonarea datoriei, ori mergeti la banca si semnati un angajament de plata, ori la executor ca acesta sa transmita mai departe dorinta dvs.
Apartamentul nu poate fi executat daca datoria nu e una comuna cu sotul, creditorul e nevoit fie sa dovedeasca precum ca e o datorie comuna, fie sa ceara partajul bunului, nu are sens sa faca astea pt ca in urma vanzarii la licitatie, banii ii va incasa banca careia i-ati garantat imptumutul cu ipoteca.
Ce ramane de executat sunt veniturile dvs in proportie de 1/3 si a altor bunuri mobile si imobile proprii ale dvs.
Titlul executoriu e insusi contractul de credit, ce ati primit e somatia insotita de acest titlu si scrie in somatie dupa cat timp va incepe executarea silita- 15 zile cred.
Suma e relativ mica pt a nu va intelege asupra platii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor intr-un imprumut de nevoi personale pateasorin pateasorin Sunt coplatitor intr-un contract cu o banca pentru un imptumut de nevoi personale pe 10 ani . Din contract , au fost platite ratele lunare timp de 5 ani . Din ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale + credit ipotecar cristina1970 cristina1970 Avem probleme financiare, nu e o noutate, dar situatia este realmente dificiala, si as avea nevoie de sfaturi pentru a putea iesi din ea. In anul 2006 am ... (vezi toată discuția)
Executare silita mariansnagov mariansnagov Am luat un credit garantat cu ipoteca comuna(sot, sotie) a unui teren. Banca a pus la vanzare terenul. Dupa 5 ani inca nu l-au vandut. Acum am primit ... (vezi toată discuția)