Domnul de la care cumpar ap.are urmatoarea situatie: nu are actul de la Icral, precum ca, terminat de achitat de plata acest apartament. El mi-a spus ca il costa la Icral 200 lei daca dureaza o luna de zile pana i se elibereaza actul, sau 600 lei la urgenta si l elibereaza pe loc. Este adevarat, se platesc aceste acte? Va multumesc.
Puteti face un antecontract de vanzare-cumparare, in care il lasati timp de o luna sa isi achite apartamentul integral, daca nu, va cautati un alt apartament, ca doar nu o fi doar Acela cel mai strasnic de pe piata!
Totodata, mergeti si dvs. la ICRAL sa va lamuriti exact cum stau lucrurile si care e suma care mai trebuie platita pentru a se achita integral costul apartamentului. Cat despre acea taxa de urgenta, e cu siguranta o incercare a vanzatorului de a va pacali, asa ca fiti atent. de regula, daca nu mai ai nici o datorie acolo, acea adeverinta se elibereaza cel mult, in doua-trei zile si nici nu cred ca se plateste vreo taxa pentru asta.
Pe langa cele spuse, puteti merge la impozite si taxe sa vedeti daca figureaza cu un asemenea apartament, posibil sa nu vi se de-a toate informatile nefiind titularul apartamentului. Dupa cati bani cere, posibil sa fie minciuna, plus ca toate taxele il privesc pe el ca vanzator.
Caz concret, am facut succesiunea dupa tatal meu, am avut nevoie de un act precum ca era achitat, iar actul care atesta ca a fost achitat apartamentul nu l-am primit de la Icral, aceasta societate decat incheia contractele de vanzare-cumparare, iar plata se facea prin Cec, de acolo am obtinut adeverinta ca este achitat.