avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare concediu crestere copil

poate o institutie sa acorde un nou concediu ingrijire copil pana la 2 ani, in conditiile in care salariata deja are suspendat cim pentru crestere copil? care este baza legala?
Cel mai recent răspuns: rin , utilizator 10:58, 24 Septembrie 2013
I se poate prelungi suspendarea initiala pentru un nou CCC , daca se suprapune o parte din perioada.
puteti fi mai explicita va rog
care este baza legala si cum "daca se suprapune o parte din perioada"?
se poate acorda sau nu ccc de la data expirarii celui initial pana cand copilul nr. 2 implineste 2 ani?
Art.51 lit.a C.mun. este baza legala a suspendarii c.i.m. ca urmare a CCC.

Daca cel de- al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina CCC1 sotia dvs nu va mai beneficia de concediu de maternitate , ci va intra direct in CCC2 in ziua urmatoare aceleia in care primul copil implineste 2 ani.

OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 9
(1) Concediul și indemnizația lunară prevăzute la art. 2 alin. (1), art. 5 și 6, precum și stimulentul de inserție prevăzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre nașteri sau, după caz, pentru fiecare dintre situațiile prevăzute la art. 8 alin. (2).
(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungește corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situații de natură a genera acest drept
(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizație, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanță de urgență
(4) Pe perioada suprapunerii situațiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizației lunare se majorează cu suma de 1,2 ISR (600 lei) pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea
(5) Prevederile alin. (4) se aplică inclusiv pentru situațiile în care persoana se află cu primul copil în perioada de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 148/2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările și completările ulterioare, și naște un alt/alți copil/copii sau se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 8 alin. (2).


In acest sens, se va face o cerere catre angajator prin care se va solicita prelungirea suspendarii CIM pana la implinirea varstei de 1 an sau 2 ani a celui de al doilea copil (depinde ce varianta optata).
Se ataseaza la cerere si copia certificatului de nastere a celui de al doilea copil.

Copia deciziei de prelungire a suspendarii CIM impreuna cu o copie a certificatului de nastere a celui de al doilea copil se vor depune la Primarie , unde se va completa cererea pentru indemnizatia pentru CCC2.


acum m-am lamurit, e totul clar
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc pentru al doilea copil corladi corladi Buna ziua, sunt in ccc 2 ani cu primul copil, acum sunt insarcinata cu al doilea, cand il voi naste, primul copil va avea varsta de 1 an 6 luni, daca deja stau ... (vezi toată discuția)
Persoana care inca se afla in cic si trebuie sa nasca din nou isobelbella isobelbella Buna seara am o angajata care in acest moment se afla in concediul ptr crestere si ingrijire copil, si care pana la expirarea celor 2 ani ptr care a fost ... (vezi toată discuția)
Prelungire indemnizatie crestere copil pt a doua nastere versiggia versiggia Buna ziua, as dori ,daca este posibil, sa fiu ajutat cu un raspuns referitor la prelungirea concediului de crestere copil. Sotia mea a nascut primul ... (vezi toată discuția)