avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Persoana care inca se afla in CIC si trebuie sa nasca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Persoana care inca se afla in CIC si trebuie sa nasca din nou

Buna seara
am o angajata care in acest moment se afla in concediul ptr crestere si ingrijire copil, si care pana la expirarea celor 2 ani ptr care a fost suspendata va naste cel de al doilea copil; ce trebuie sa fac eu ca si angajator tinand cont de faptul ca vor exista suprapuneri. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 16:33, 20 Martie 2014
Salariata va depune la angajator o cerere de acordarea CCC pentru cel de-al doilea copil la care va atasa copia certificatului de nastere.

Dupa primirea cererii, angajatorul va emite decizia de suspendare a c.i.m. priivnd intrarea in CCC pentru cel de-al doilea copil.
1. Salariata va solicita angajatorului prelungirea suspensarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- La cerere ataseaza si o copie dupa certififcatul de nastere a celui de al doilea copil.

2. Cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certififcatul de nastere a celui de al doilea copil, salariata se prezinta la Primarie unde va solicita indemnizatie pentru CCC2.

3. - Pe perioada de suprapunere (intre data nasterii celui de al doilea copil si incetarea CCC1) salariata va mai primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei.
- Acesti bani ii cere tot la Primarie, in baza certificatului de nastere a celui de al doilea copil.
Am si eu exact situatia expusa de dvs.
Intrebarea mea este: tatal este obligat sa mai stea 1 luna in CIC (primul copil) + alta luna in CIC (pt al doilea copil)? Sau va sta doar o luna, oricand dupa nasterea celui de-al doilea copil?
Multumesc!
art.11 din OUG nr.111/2010 se aplica pentru fiecare CCC, in parte.
Asadar, tatal va intra in CCC cel putin cate o luna pentru fiecare dintre cei doi copii.
Dar ce se intampla in situatia de fata: adica salariata este in CIC primul copil, solicita prelungirea suspendarii pe motiv CIC pt al doilea copil...
Concret: salariata se afla in CIC pana in august, iar in aprilie trebuie sa nasca al doilea copil. Trebuie ca tatal sa solicite CIC 1 luna inainte sa se nasca al doilea copil si apoi, dupa nastere al doilea copil si intrare in CIC pt al doilea copil, oricand pe perioada pana cand copilul implineste 2 ani, sa mai solicite alta luna de CIC?
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
Loredana_84, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea celui de al doilea copilul Clauditza8686 Clauditza8686 Buna ziua! Am si eu o intrebare si va rog sa imi spuneti un raspuns ca sa stiu si eu. Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, am nascut primul copil ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru al doilea copil corladi corladi Buna ziua, sunt in ccc 2 ani cu primul copil, acum sunt insarcinata cu al doilea, cand il voi naste, primul copil va avea varsta de 1 an 6 luni, daca deja stau ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)