avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ccc pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ccc pentru al doilea copil

Buna ziua, sunt in ccc 2 ani cu primul copil, acum sunt insarcinata cu al doilea, cand il voi naste, primul copil va avea varsta de 1 an 6 luni, daca deja stau acasa sunt obligata sa mai iau concediu post natal? dupa nastere voi intra in ccc cu copilul al doilea, diferenta de 6 luni care raman de la primul copil se mai adauga sau se suspenda definitiv? Nu cred ca se pot lua 2 indemnizatii odata. Iar dosarul care trebuie depus va contine aceleasi acte si va fi facut tot de angajator? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:45, 4 Ianuarie 2015
Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina durata CCC pentru primul copil , atunci veti intra in CCC imediat ce se termina primul CCC.
In acest caz, nu veti mai intra in concediu de maternitate.

Pe perioada cuprinsa de la data nasterii celui de-al doilea copil si pana se termina CCC pentru primul copil, veti mai primi inca 600 lei lunar.

OUG 111/2010
art. 9[1]
(1) Concediul şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1), art. 5 şi 6, precum şi stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre naşteri sau, după caz, pentru fiecare dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2).
(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungeşte corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situaţii de natură a genera acest drept.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizaţie, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă.
(4) Pe perioada suprapunerii situaţiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizaţiei lunare se majorează cu suma de 1,2 ISR pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.
......

ISR = indicatorul social de referinta in vigoare. si care are o valoare de 500 lei in prezent.

Dupa ce se naste al doilea copil , depuneti la angajator o solicitare pentru prelungirea suspendarii contractului individual de munca pentru a intra in CCC pentru cel de-al doilea copil pana la varsta copilului de 1 an sau 2 ani . La solicitare anexati si o copie dupa dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.
Copia deciziei de prelungire a suspendarii cim o veti depune la Primarie in vederea acordarii indemnizatiei pentru cresterea celui de-al doilea copil.
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. - Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) veti trece direct din CCC1 in CCC2 la data cand se va termina CCC1.
- Nu veti mai beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) pentru al doilea copil.
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu indemnizatia pentru CCC1.

2. - Inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre anagajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Atasati la cerere o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

3. Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie certificatul de nastere a celui de al doilea copil ca prezentati la Primarie si completati cererea pentru indemnizatia pentru CCC2 (nu mai aveti nevoie de un alt dosar sau alte acte).

4. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana intrati in CCC2 veti beneficia, pe langa indemnizatia pentru CCC1, de inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta va prezentati la Primarie cu o certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati cei 600 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea celui de al doilea copilul Clauditza8686 Clauditza8686 Buna ziua! Am si eu o intrebare si va rog sa imi spuneti un raspuns ca sa stiu si eu. Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, am nascut primul copil ... (vezi toată discuția)
Salariata in ccc care este insarcinata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in cazul unei salariate care se afla in CCC in varsta de pana la 2 ani pana in martie 2014, ramane din nou insarcinata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil elenaboboc91 elenaboboc91 am un copil de 1 an si 4 luni (sept 2013) pentru care iau indemnizatie de crrestere copil. am nascut din nou pe 6 ian 2015. mai am dreptul la indemnizatie si ... (vezi toată discuția)