avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Veniturile asupra carora nu se poate face poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Veniturile asupra carora nu se poate face poprire

Va rog sa imi spuna cineva unde scrie care sunt veniturile pe care administratia financiara poate face poprire, din ce stiu eu sunt exceptate : alocatiile etc.
Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:56, 24 Septembrie 2013
Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.



Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.



articolul 780 alin. 5 din noul cod de procedura civila
art 728 (4) si ( 6) din noul cod de procedura sau art 409 daca executarea se face pe vechiul cod
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am poprire pe salariu. daca intru in concediu medical, ... Cera_dwarf Cera_dwarf Buna ziua. Am poprire pe salariu. Daca intru in concediu medical, se mai face poprirea? (vezi toată discuția)
Poprire pe indemnizatia pentru concediul de maternitate coka23 coka23 Buna ziua am si eu o problema momentan sunt in concediu prenatal as vrea sa stiu daca mi se poate pune proprire pe acest venit pentru ca am primit o ... (vezi toată discuția)
Poprire pe diurna gabrielaghi gabrielaghi O lamurire va rog: diurna poate fi supusa popririi? este mentionat in Codul de procedura civila la art.728 ca diurnele nu pot fi urmarite pentru nici un fel de ... (vezi toată discuția)