avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii.

Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inregistare donatii in bunuri de la persoane fizice
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inregistare donatii in bunuri de la persoane fizice

Cum se inregistreaza donatiile in bunuri de la persoane fizice de catre un ONG? Ma refer la bunuri de valoare redusa (haine, jucarii). Si mai departe cum se doneaza catre centre de plasament? (necunoscandu-se valoarea obiectelor donate)? Este valabil aici darul manual? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:18, 30 Septembrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intocmiti un contract dupa urmatorul model:
CONTRACT DE DONATIE Numar:…………………………
Incheiat astazi la …………………
1. PARTILE CONTRACTANTE:
1.1._____________________(numele si prenumele), domiciliat in (localitatea)_____________________, str._________________ nr.___, bloc___, scara____, etaj___, apartament___, sector/judet________________, CP________, nascut la data de (ziua luna anul)_____________, in localitatea_________________, sector/judet_______________,fiul lui_________________ si al____________________, posesorul buletinului (cartii) de identitate seria_____, nr.____________, eliberat de_________________________, la data de ____________,
cod numeric personal________________________, in calitate de donator, pe de o parte si
1.2._________________________________, cu sediul in__________________, str.___________, nr.___, sector/judet_______________, CP ___________, CUI______________, reprezentata de_____________________, avand functia de______________________ in calitate de donatar (beneficiar).
2. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1._______________________, in calitate de donator, donez beneficiarului urmatoarele bunuri: _________________________________________________
2.2. Bunurile donate au fost dobandite prin _______________________ si le evaluez la suma de________________ lei.*
2.3. Eu, donatorul, declar ca bunurile mentionate au fost predate in folosinta beneficiarului la data de _________________, astfel cum rezulta din inscrisul sub semnatura privata incheiat cu beneficiarul.
2.3. _______________________in calitate de beneficiar, declar ca bunurile mentionate la pct. 2.1 din prezentul contract le-am preluat in folosinta la data de, pe baza inscrisului sub semnatura privata.
3. CLAUZE FINALE
_3.1.1_ Exemplu de clauze ___- _______________________________________________________
3.2. 1. Prezentul contract a fost redactat intr-un numar de ..................................... .
3.2. 2. S-au eliberat partilor ...................... exemplare,
3.2.3 Donatia nu-l obliga pe donator si nu produce nici un efect decat din ziua acceptarii
Semnaturile DONATOR DONATAR (BENEFICIAR)

*in anexa se prezenta detaliat valoarea per unitate de produs. Daca donatorul nu are documente de provenienta pentru produse, se evalueaza la pretul pietii tinandu-se cont si de gradul de deteriorare, daca acestea nu sunt noi.
La primirea produselor se intocmeste proces verbal de predare primire care se anexeaza la contract. Valoarea donatiei se inregistreaza in contabilitatea ong.
Inregistrarile contabile:
303.2(Fara scop patrimonial) = 7331 cu valoarea bunurilor primite
603.2 = 303.2 cu valoarea bunurilor date mai departe
Contractul nu e nevoie sa-l legalizati la notar daca e valoare relativ mica.
Daca produsele le donati mai departe individual la diferite persoane, atunci faceti contract pentru fiecare beneficiar.

O parte din informatii au fost luate de la adresa [ link extern ]
Referitor la: ”Contractul nu e nevoie sa-l legalizati la notar daca e valoare relativ mica” e de precizat ca lipsa formei autentice a contractului de donatie este acceptata de lege pentru bunurile mobile corporale in valoare de pana la 25.000 lei.

In practica este indicat totusi ca si la valori ceva mai mici sa se faca act autentic....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie de la membru ong dumitruclaudia dumitruclaudia Buna ziua. Am infiintat de curand un ong pentru copii cu boala amiotrofie spinala. Unul din membrii asociatiei (care nu este fondator) vrea sa doneze domeniul ... (vezi toată discuția)
Contractul de donatie financiar doradragan doradragan din cate am citit se cedeaza un drept de proprietate in baza unui inscris in forma autentica si se foloseste cand se da o suma de banii pentru ..... exemple ... (vezi toată discuția)
Contract donatie teren carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Am o ruda , o matusa mai indepartata. Ea doreste sa-mi doneze terenul de 360 mp, o parcela aflata la mijloc, intre parcelele mele+plus o latura de ... (vezi toată discuția)