avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere garantii salariati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere garantii salariati

Buna ziua,

Este legal sa se retina garantii unor salariati care sunt reprezentanti tehnici sau agenti de schimb valutar? In baza carei legi este sau nu este permis? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:16, 25 Septembrie 2013
Legea prevede ca numai in situatia angajarii unui gestionar se incheie contract de garantie si in baza caruia se pot retine garantiile materiale.

Reprezentanti tehnici sau agenti de schimb valutar au gestiuni in primire?
Se pot trece in fisa postului atributii noi legate de gestiunea banilor? Daca in fisa postului apar astfel de atributii se pot retine garantii de la angajati?
Daca apar atributii de gestionarea mijloacelor banesti , atunci se pot face retine privind garantiile materiale cu obligatia incheierii unui contract de garantie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere garantii altor salariati decat gestionarii brendissima brendissima In conditiile art. 10 din legea 22/1969, pot retine unor salariati precum agentii de vanzari si altii care gestioneaza bani garantii materiale, la fel ca ... (vezi toată discuția)
Garantie cosminia cosminia Buna ziua, am si eu o intrebare daca poate cineva sa ma ajute. Care este legea (daca exista ) prin care se opreste garantie salariala in cazul ... (vezi toată discuția)
Legea 22/1969 TicuAnaMaria TicuAnaMaria Buna seara, Sotul meu lucreaza ca reprezentatnt vanzari,in aceste zile a fost instiintat ca are 3 zile la dispozitie pentru a semna un contract de garantie in ... (vezi toată discuția)