avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare contract vanzare-cumparare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare contract vanzare-cumparare cu uzufruct viager

Buna ziua.Am si eu o problema.Am facut un contract de vanzare cu uz fruct viager pe un apartament cu 2 batrani fara clauze,doar ne-am inteles sa platesc eu intretinerea.Contractul este facut acum 4 ani,in tot acest timp eu mi-am indeplinit sarcina,dar dintr-o data fara un motiv ei au spus ca nu mai vor sa continuam!Se poata ataca acest contract fara un motiv bine intemeiat?Va multumesc si astept un raspuns.O zi buna.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 13:54, 29 Septembrie 2013
Da asa este contractul! Va multumesc mult,m-am linistit..sincer nu i-am deranjat cu nimic,am fost la dansii doar 1 data pe luna sa le platesc intretinerea care nu este stipulata in contract,asta am vrut eu sa o fac din respect fata de ei!

Dansa mi-a spus ca nu am fost la spital la ea cand a fost internata dar eu o sunam si o intrebam daca are nevoie de ceva si ea spunea ca nu si acum imi reproseaza ca nu m-am interesat de ea dar nu este adevarat se poate dovedi cu martori.
Respectati clauzele dar trebuie sa fi trecut in contract si faptul ca ii platiti intretinerea in caz ca vreti sa renuntati banii nu ii mai recuperati chiar daca ati platit intretinerea.Eu zic ca daca tot vor sa renunte la acest contract si fiindca nu are sanse mai bine inserati si alte clauze in beneficiul dvs.Unii batrani se folosesc de acest tip de contract ca sa obtina anumite beneficii ,intretinere in natura sau bani ,plus altele si nu sunt recomandate nimanui pentru ca sunt la mana lor.
Nu putem ghici ce fel de contract aveti.
Puteti avea un contract care sa aiba tot felul de clauze sau sa fie ceva foarte simplu.
Incercati sa mergeti cu contractul la avocat pentru a se analiza contractul si a va informa in concret.

In functie de contract rezulta si ceea ce ar putea rezulta la proces.
Trebuie lamurita si situatia de fapt dar fara a se cunoaste ce fel de contract este se poate discuta enorm si sa fie vorba de cu totul altceva.

Este posibil sa nu aveti nicio problema sau este posibil sa aveti anumite probleme la care nici macar nu va ganditi.
Contract de vanzare cumparare cu uzfruct viager, fara clauze?
Este curios, normal ar trebui sa existe unele clauze de bun simt, clauze care in mod obligatoriu trebuie trecute in contract de catre orice notar. Contract scris si obligatii...verbale?? si mai curios.
Daca este asa, (chiar si cu clauze scrise) atacarea contractului se poate realiza doar in justitie cu motive bine intemeiate.
Atentie, relatiile cu persoanele in varsta sunt foarte delicate iar modul de reactie al acestora este imprevizibil, de regula reactionand emotional si la interventia (cultivarea) unor stimuli externi, mai mult sau mai putin interesati.
In niciun caz, vanzatorii care si-au pastrat dreptul de uzufruct conform contractului, nu pot cere rezilierea acelui act avand la indemana alte cai, daca, de exemplu au fost impiedicati de actualii nuzi proprietari sa-si exercite dreptul de uzufruct. Tinand cont si de faptul ca in contractul de vanzare-cumparare nu s-a stipulat si o clauza de intretinere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vinzare-cumparare sau donatie ccaraiman ccaraiman buna ziua , stie cineva cum este mai bine sa procedez ,o batrina vrea sa-mi lase un apartament cu 2 cam ,nu are urmasi , ce fel de act trebuie sa fac si cum ... (vezi toată discuția)
Camin de batrani ppetruta ppetruta Buna ziua, am urmatoare situatie, am o batrana in intretinere care vrea sa-mi lase mostenire apartamentul, ma intereseaza ce se intampla cu apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager denisa maria denisa maria buna seara.Acum vreo cativa ani am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager cu bunicii mei.In tot acest timp m-am ocupat sa aiba ... (vezi toată discuția)