edina a scris:
Conform art.403 din Codul civil in vigoare, modificarea masurilor luate cu privire la copii in urma unui divort (incredintarea lor spre crestere, domiciliul statornic, pensie intretinere) pot fi modificate de instanta de tutela la cererea oricaruia dintre parinti, a unui membru al familiei, a copilului, a institutiei de ocrotire sau a procurorului. Conform art.46 din legea 71/2011 pot fi modificate si dispozitiile hot. jud. date inainte de 1 oct.2011. Cu alte cuvinte, dupa pararea mea, o simpla declaratie notariala nu este suficienta.
Si eu sunt de aceeasi parere.
Depinde insa despre ce este vorba.
Depinde cat timp va ramane copilul.
Daca este vorba de 2-3 luni sunt de parere ca se poate da o declaratie notariala insa nu stiu daca vor accepta notarii.
In acest caz nu este vorba de o schimbare a hotararii pronuntata de instanta ci doar de ceva provizoriu.
Ca sa faceti ceva legal dupa cum spuneti ar trebui sa faceti o mediere si sa mergeti la instanta pentru a se schimba custodia daca despe asta este vorba.
Sfatul meu este sa mergeti la notar si daca nu rezolvati sa cautati sa mergeti la avocat pentru o rezolvare concreta in functie de calificarea juridica a situatiei de fapt intrucat trebuie stiut exact ce anume vreti si in functie de acest aspect sa se caute rezolvarea problemei.
Se poate face un astfel de act si la avocat daca nu va fi necesar sa ajungeti la instanta si daca notarul nu va accepta sa va faca actul.