avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere repunere actiune pe rol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere repunere actiune pe rol

Buna ziua.Am o nelamurire,nu sunt sigura de un lucrusi anume:
Sotul meu ,reclamant intr-o actiune de partaj bunuri comune.Fosta sotie ,adauga la masa partajului si o casa (in care locuim noi ,casa cumparata de noi dupa divortul lui,de la matusa lui.)Fosta sotie suspenda actiunea si introduce o actiune noua prin care cere anularea contractului de vc a casei invocand simulatia contractului si introducerea acestui imobil la masa partajabila.A pierdut procesul ,nu a putut dovedi simulatia contractului de vc.Ieri a cerut repunerea pe rol a actiunii initiale de partaj bunuri comune.Va intreb: poate sa ceara din nou ca acest imobil sa se imparta ,chiar daca a fost o actiune separata pt asta?Nu este obligatoriu sa se ceara medierea ,pt bunurile care au ramas,ne-ar conveni mai mult.Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 13:18, 25 Septembrie 2013
teslovan florentina a scris:

Nu este obligatoriu sa se ceara medierea ,pt bunurile care au ramas,ne-ar conveni mai mult.Va multumesc mult

Puteți încerca medierea, chiar în cadrul unui proces început.Medierea este o procedură voluntară și presupune soluționarea pe cale amiabilă a conflictului . Reglementarea privind parcurgerea unei ședințe obligatorii de informare privind medierea, care a devenit aplicabilă începând cu 1 august 2013, este altceva, însă părțile unui litigiu pot alege în mod voluntar medierea dacă voiesc și acum , așa cum puteau să o facă și înainte de 1 august .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in cazul unui divort cu minori Eduar Eduar In cazul in care o familie cu 2 copii ajunge la partaj , un parinte care i-a castigat pe amandoi copii are dreptul la toate bunurile sau se impart , de ... (vezi toată discuția)
Cote mostenire stelicad stelicad Tatal meu de 74 da ani vrea sa se racasatoreasca. El are o casuta pe un teren pe care eu l-am primit prin cedare de la un prieten al meu care este stabilit in ... (vezi toată discuția)
Despre bunuri proprii la succesiune adrianciulei1970 adrianciulei1970 Mama mea a decedat si noi suntem 3 frati+tatalnostru.Eu stau cu tatal meu in casa parinteasca.Am multe bunuri care sunt ale mele.Pentru unele am facturile cu ... (vezi toată discuția)