avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Punct de lucru radiat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Punct de lucru radiat

Buna ziua

Am avut un punct de lucru deschis la Busteni,care ulterior a fost radiat in august.
Pentru acest punct de lucru se achita impozitul pe salarii lunar, iar in luna iulie s-a facut o eroare achitandu-se in plus o suma fata de impoziul pe salarii declarant in 112. Ulterior s-a mai deschis un punct de lucru nou si s-a radiat acesta fara ca persoana sa se verifice de la administratie datoriile si platile pentru acel punct de lucru. Ce se intampla acuma cu banii achitati in plus pentru acel punct de lucru, tinand cont ca acuma e radiat? Banii nu cred ca o sa ii mai vad inapoi s-au macar sa ii transfer pe alt punct de lucru, doamna de la administratie zice ca nu se mai poate face nimic.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:33, 26 Septembrie 2013
Potrivit Cod procedura fiscala:

Art. 117 Restituiri de sume

(1) Se restituie, la cerere, debitorului următoarele sume:

b) cele plătite în plus faţă de obligaţia fiscală;


Ordin 1899/2004:

2. Restituirea se efectuează la cererea contribuabilului, în termen de 45 de zile de la data depunerii şi înregistrării acesteia la organul fiscal căruia îi revine competenţa de administrare a creanţelor bugetare, potrivit prevederilor art. 33 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, denumit în continuare organul fiscal competent.

3. (1) Cererea de restituire trebuie să fie depusă în cadrul termenului legal de prescripţie a dreptului de a cere restituirea, respectiv în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere dreptul la restituire, să cuprindă codul de înregistrare fiscală a contribuabilului, suma şi natura creanţei solicitate a fi restituită, precum şi documentele necesare din care să rezulte că aceasta nu este datorată la buget.
(2) Cererea de restituire va fi însoţită de copii de pe documentele din care rezultă că suma a fost plătită la buget pentru sumele plătite fără existenţa unui titlu de creanţă, precum şi de copii legalizate de pe hotărârile definitive şi irevocabile sau de pe decizii ale organelor jurisdicţionale sau administrative, după caz, pentru sumele stabilite prin acestea.


Deci depuneti cererea la organul fiscal unde ati platit in plus, in care explicati situatia de fapt si de drept -art 117 (1) b - Cod proc fiscala, la care anexati copii dupa declaratie, op plata. (si alte documente care vi le cer ei). In cerere specificati si contul unde sa va restituie banii, sau sa vi compenseze cu alte obligatii. In termen de 45 zile trebuie sa va raspunda. Nu cred sa nu vi se restituie din moment ce nu ii datorati.

Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare tva si impozit platit in plus ContSters37581 ContSters37581 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu procedura care trebuie urmata in cazul in care am un SRL in lichidare (dosar depus) pentru care vreau sa recuparez niste ... (vezi toată discuția)
Prescriptie fiscala gyoni8 gyoni8 Care este termenul de prescriptie al obligatiilor fiscale? Daca eu am de recuperat o suma de bani - retinuta abuziv de administratia fiscala - in cat timp pot ... (vezi toată discuția)
Re: termen rambursare tva Mihaela Tatiana Mihaela Tatiana buna ziua. Am urmat. intrebare: nu mai este valabil termenul de 45 de zile de solutionare a decontului de tva cu optiune de rambursare? Am inteles ca, [b]pt ... (vezi toată discuția)