avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Cum pot intra in posesia unei sentinte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Cum pot intra in posesia unei sentinte civile de divort ...

Buna ziua!Cum pot intra in posesia unei sentinte civile de divort a parintilor mei din anul 1981 si ce acte imi trebuiesc?Mulțumesc.Mentionez ca parintii sunt decedati.Eu ca fiu pot sa fac cererea pentru sentința, mai trebuie ceva înputernicire.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 17:05, 16 Iunie 2025
Dacă ați dezbătut succesiunea dupa parinti sau aveți.macar un certificat de calitate de mostenitor puteți solicita.Daca aveti o copie a sentintei sau măcar nr dosar,,nr sentința e ceva mai simplu.Faceti o cerere scrisa o depuneți la instanta care a pronunțat hotărârea împreună cu copie sentința,taxa timbru de 5 lei/exemplar solicitat.
Nu am nici o copie a sentintei de divort si imi trebuie acum pentru succesiunea dupa mamă care a decedat și nu mi se potriveste numele a fost recasatorita.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va impartasesc cum am reusit eu sa rezolv o situatie identica cu a dvs. , sunt convinsa ca va va fi de folos . Fiind copil din prima casatorie a mamei , dupa ce am luat legatura cu toate autoritatile care - presupuneam - mi-ar putea da o cale de rezolvare , am contactat Primaria unde mama mea s-a nascut . La evidenta populatiei de la locul nasterii unei persoane , se tine evidenta tuturor modificarilor intervenite in starea civila a acesteia , pana la deces ( toate notate in registrul de nasteri , in dreptul acelei persoane) . Cu deosebita - si nesperata - amabilitate a functionarilor acelei Primarii , dupa ce am trimis scanate certificatele de nastere , de casatoria a 2-a si de deces ale mamei , a cartii mele de identitate , certificatelor mele de nastere si de casatorie ( e drept ca era in prima parte a pandemiei , cand se incerca evitarea pe cat posibil a interactiunii directe intre functionari si cetateni ) , totul on-line , am primit pe e-mail o copie din registrul de nastere , cu notarile ulterioare . Acolo , cu toate ca nu aparea casatoria mamei cu tatal meu , aparea divortul de … ( nume si prenume ) cu sentinta nr… la data de … . Nimic despre unde s-a intamplat acest divort . Am aratat notarului meu acest document , iar acesta a cerut acelei Primarii , pe cale oficiala , un extras de uz oficial ( corespondenta oficiala intre Primarie si notar ) . In aceste conditii , am reusit sa fac succesiunea , si cred ca si dvs. veti reusi . Succes.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - nu se poate găsi act divorț Deim0s Deim0s Bună seara! Am o întrebare legată de o succesiune. Mama a murit acum scurt timp și am inițializat procedura de succesiune după ea. Eu sunt fiul din cea ... (vezi toată discuția)
Lipsa acte necesare inregistrarii unui deces in italia shesniper shesniper Buna ziua,mama mea a decedat in italia ,pentru inregistrarea certificatului de deces la primarie imi cer certificatele de casatorie si sentintele de ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii si casatoriei din strainatate, in romania claudymaria claudymaria sunt cetatean roman casatorita de 5ani cu un spaniol si avem o fetita de 1 an .cum procedez ptr. a o inregistra in evidenta populatiei in Romania.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)