avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurari de sanatate - coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurari de sanatate - coasigurat

Buna ziua lamuritima si pe mine daca eu lucrez si sunt asigurat sotia beneficieaza de asigurarea mea si ce trebuie sa fac sa beneficieze sau patronul trebuia sa imi ceara ceva acte pt a trece la cartea de munca familia care e sub intretinerea mea va multumesc .
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:07, 25 Septembrie 2013
Este o declaratie 112, o complteaza contabila la ordinul patronului. Faceti o hartie catre patron si solicitati sa va treca familia ca si coasigurati. Faceti hartia in 2 exemplare, unul la dvoastra.
Pentru a o trece pe soţie aflată în întreţinerea dumneavostra care sunteţi asigurat trebuie să vă duceţi la angajator cu copie după actul de identitate al soţiei, documente care să ateste relaţia de căsătorie cu persoana asigurată, documente eliberate de organele fiscale teritoriale din care să rezulte că nu realizează venituri impozabile, o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri proprii, precum şi o declaraţie pe propria răspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declară că are în întreţinere persoana respectivă.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat sot nicol_pandelea nicol_pandelea Buna seara, sotul unei colege si a dat demisia si i-a incetat CIM cu 21.06, colega a venit cu o declaratie ca nu mai are venituri si ca doreste sa fie trecut ... (vezi toată discuția)
Sotul ca si coasigurat ContSters132988 ContSters132988 Buna ziua, Am si eu o problema: as vrea sa-mi trec sotul pe asigurarea mea de sanatate.El nu mai lucreaza de aproape 2 ani.Problema cea mai mare este ca nu ... (vezi toată discuția)
Coasigurat tiberiuborsa tiberiuborsa buna ziua, ma intereseaza de ce acte am nevoie pentru coasigurat (mama)? va multumesc! (vezi toată discuția)