avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme Credit refinantare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme Credit refinantare

Buna ziua , am o problema legata de un credit ( refinantare ) . Am sa incerc sa fiu scurt si la subiect . In urma cu aprox. 5 ani am luat un credit de nevoi pers de la o banca , in urma cu aprox 2 ani am contactat un broker pt a mi gasi o rata mai mica ( refinantare ) , in aceleasi conditii de timp si bani care mai ramasese de plata in momentul respectiv . Brokerul a gasit banca , a trimis cererea mea si a primit raspuns favorabil . Trimitandu ma la banca cum ca este ok intelegerea . Merg la banca , semnez actele si plec fericit pt ca imi scazuse rata ( intreband brokerul cum de a scazut imi explica cum ca este dobanda mai mica , a mai disparut un comision ) . Merg la banca sa mi platesc rata . In urma cu ceva timp intreb mai mult din curiozitate cam cat timp mai am de plata rata respectiva ( eu aproximand ca mai am vreo 5 ani ) , cand ce sa vezi ? stupoare , imi spun cei de acolo ca mai am vreo 8 ani . Concluzia este : eu am cerut refinantare in termenii pe care ii aveam atunci ca timp si bani , brokerul asta a cerut la banca ( mi au confirmat ca asa au si primit inapoi ) , dar banca a facut in asa fel incat sa mi prelungeasca termenul la 10 ani , fara sa mi zica nimeni nimic , greseala mea este ca nu m am uitat pe ce semnez luand de bun ce vorbisem . Intrebarea mea este : se mai poate face ceva in legatura cu creditul meu ca sa revin la ceea ce dorisem initial ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: marius271 , utilizator 12:37, 26 Septembrie 2013
Le spuneti ca oferta face parte din contract, si ca daca exista diferente , se aplica in favoarea debitorului, deci in favoarea dumneavoastra.
Este bine de stiut asta , de aceea am si insistat si am prelungit discutia , sa ma lamuresc si eu cumva . Va multumesc frumos pt intelegere si rabdarea de care ati dat dovada. Promit sa va tin la curent cu evolutia spetzei.

La revedere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am semnat un contract cu o firma de brokeraj dar m-am răzgândit ... Madboy1 Madboy1 Am semnat un contract cu o firma de brokeraj dar m-am răzgândit și nu am luat nici un credit. Menționez că reprezentantul firmei de brokeraj refuza sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un credit ipotecar și ma gândeam la o refinanțare. ... Al3cs Al3cs Bună ziua! Am un credit ipotecar și ma gândeam la o refinanțare. Am găsit pe internet o oferta buna, dar pare prea buna ca să fie adevărată. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca panzarumitica panzarumitica speta: -credit de nevoi personale fara ipoteca -data contractatarii 18.07.2013 -prima restanta inregistrata a fost 20.07.2013, urmata de 20.08.2013, ceea ce ... (vezi toată discuția)