avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se calculeaza cheltuielile de judecata???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se calculeaza cheltuielile de judecata???

am pierdut un proces la tribunal in care mi se cereau cheltuieli de judecata in valoare de 2500 lei. am facut recurs la Curtea de Apel si dupa cateva termene am pierdut cu cheltuieli de judecata de 500 lei.Ieri am primit de la executor cateva copii dupa vechile hotarari judecatoresti de prin 2010,2011 si ca am de platit suma de 4300 lei cheltuieli de judecata + 500 lei executor. Cum de am ajuns sa platesc acesta suma fantastica? Tot de pe acest forum mi s a raspuns cand mi s a aprobat recursul ca se anuleaza cheltuielile de judecata. Acum ce s a intamplat??cu toate ca azi am platit 500 lei pentru ultima hotarare care e irevocabila de la Curtea De Apel.
Cel mai recent răspuns: dayana5143 , utilizator 14:34, 27 Septembrie 2013
Unu. Cheltuielile de judecata din prima judecata si recurs, se cumuleaza, nu se absorb una in cealalta. Asadar, dupa pierderea recursulu ar fi trebuit sa platiti 3000 de lei DACA ii plateati imediat dupa ce instanta de recurs s-a pronuntat. Au trecut insa doi ani de atunci iar banii datorati au prostul obicei de a face puisori numiti "penalitati de intarziere"sau, dupa caz, "dobanda".
Doi. Apoi, creditorul (cel care a castigat procesul) o fi mers la avocat sa-l intrebe ce sa faca iar acesta i-o fi spus "Ma ocup eu de recuperarea banilor". Nu pe gratis, desigur, pentru ca nici eu, nici alti colegi nu muncim gratuit.
Astfel banuiesc ca s-a ajuns sa datorati suma de 4800 lei in locul celor 3000 pe care trebuia sa-i platiti imediat.
Astea nu au fost penalitati,sunt 2 sau 3 hotarari vechi. Ma judec de 11 ani pentru un teren la care mi s a inchis intrarea si s-a construit abuziv o anexa fara autorizatie.Toti expertii platiti de mine au scris ca nu am intrare si judecatorul a zis ca am intrare.In concluzie stiam ca voi pierde dar trebuia sa urmez toate caile de atat din Romania pentru a merge la CEDO. As dori sa imi comunicati exact legea,nr unde scrie ca se cumuleaza aceste vechi hotarari.Unde pot face contestatie pentru cheltuielile de judecata?va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita roxanik roxanik Cum se ajunge la o executare silita? Mama a avut un proces prin care a pierdut o suprafata de teren si obligata la plata cheltuielilor de judecata in valoare ... (vezi toată discuția)
Penalitati hotarare judecatoreasca colaborator colaborator Am actionat in judecata in anul 2009,pe presedintele asociatiei de propietari (in calitate de persoana fizica) si asociatia de propietari pentru efectuarea ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariul camiluncan camiluncan am pierdut un proces cu o vecina pentru teava de gaze, si trebuie sa platesc 3000 lei cheltuieli de judecata. Nu am fost instiintata in scris sau verbal , dar ... (vezi toată discuția)