avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Proprietate intelectuala vs. drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Proprietate intelectuala vs. drepturi de autor

proprietate intelectuala sau drept de autor este totuna?
Cel mai recent răspuns: Sorin Eduard Pavel , Avocat 12:24, 3 Octombrie 2013
Proprietatea intelectuala genereaza dreptul de a fi recompensata prin drepturi de autor
si atunci daca se stipuleaza intr -o clauza intr un contract: este interzisa incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala, brevete inventii, drepturi de autor si drepturi conexe de autor, este corect?
in linii mari, proprietatea intelectuala reprezinta "umbrela" ce contine proprietatea industriala (marci ,brevete,modele de utilitate, desene si modele) si drepturile de autor. Deci cand cineva se refera la proprietate intelectuala in general, se refera si la drepturile de autor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tm vs marca inregistrata si altele... Kapy Kapy Buna seara, Ma pregatesc pentru inregistrarea unei marci si incerc sa ma documentez, stiu o sa-mi spuneti sa apelez ca un consilier, am apelat pentru a mi se ... (vezi toată discuția)
Un drept de proprietate intelectualã poate fi deþinut de cãtre 2 sau mai multe entitãþi? Adrian1483 Adrian1483 Doua entitati - societati comerciale, sau o societate si o persoana fizica, sau alte tipuri de entitati cu personalitate juridica - pot detine ambele acelasi ... (vezi toată discuția)
Rolul poliþiei în sancþionarea încãlcãrii dreptului de proprietate industrialã otto2007 otto2007 Buna ziua, O persoana comercializeaza un produs inregistrat la osim fara acceptul proprietarului. S-a facut plangere la politie in acest sens. Au politistii ... (vezi toată discuția)