avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj, prima de instalare si asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj, prima de instalare si asigurare de sanatate

Buna seara!
Mi-ati putea spune daca absolventii Facultatii de Medicina pot primi somaj sau prima de instalare? Daca da, ce acte mi-ar trebui si unde ar trebui sa merg?
Am inteles ca de la absolvire, pana cand se angajeaza, dupa examenul de rezidentiat, nu mai sunt asigurati, trebuie sa-si plateasca asigurarile?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Luciandlm , utilizator 22:52, 15 August 2018
tudorvaleriu a scris:

1. - In articolele din Legea 76/2002, redate mai sus de mine, se spune ca beneficiaza de prima de incadrare sau/si de prima de instalare numai persoanele care primesc indemnizatie de somaj.
- Daca nu primiti indemnizatie de somaj nu primiti nici prima de instalare sau prima de incadrare.

2. Ar fi bine sa va adresati, prin e-mail, si la ANOFM, pe: anofm@anofm.ro

3. Modificarea la Normele de aplicare a Legii 76/2002 nu a aparut nici azi, pana acum.

Buna ziua! In aceeasi situatie descrisa de colega mea, sunt si eu, dar din promotia 2014.
Au mai aparut intre timp legi care sa ne scoata (pe absolventii facultatii de medicina) din lista beneficiarilor de somaj si prima de instalare?
Va multumesc!
Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 75^1
...
(4) Nu beneficiaza de primele de mobilitate (n.m. = prima de incadrare si prima de instalare):
...
d) absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie care, la data solicitarii dreptului, au promovat concursul national de rezidentiat pe locuri sau pe posturi in conditiile legii;
...
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna , am lucrat in strainatate 15 ani , m-am intors in tara de trei luni, as vrea sa stiu de ce ajutor de stat pot beneficia sa ma integrez in ro, unde trebuie sa merg , ce trebuie sa fac ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare somaj absolvent medicina angelicaursu angelicaursu fiica mea a absolvit facultatea de medicina iar acum se pregateste pentru ex. de rezidentiat 1. .Asi dori sa stiu daca acum isi poate depune dosrul pentru ... (vezi toată discuția)
Somer indemnizat 2014 Annc Annc Buna ziua! Am si eu o intrebare referitoare la facilitatile pe care le au absolventii 2014 care se incadreaza in munca pe perioada primirii indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare balintanne balintanne Buna ziua!Referitor la prima de instalare,aceasta se acorda doar in cazul in care am beneficiat de indemnizatia de somaj?Eu nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)