Ce articol de lege da mostenitorilor acest drept de a primi cheltuielile de judecata
in locul titularului = partii din proces care a decedat si a castigat procesul ?
Nu cred ca exista un articol de lege care sa stipuleze in mod explicit ca ....
Insa suma respectiva se asimileaza unui bun datorat (de dumneavoastra catre decedat) si legea prevede returnarea lui catre mostenitori, din cate stiu eu.
Haideti sa o luam altfel, daca decedatul ar fi pierdut procesul, si instanta ar fi hotarat ca trebuie sa va despagubeasca pe dumneavoastra cu o suma, nu-i asa ca ati fi avut pretentia ca suma respectiva sa vi se achite din averea decedatului, adica sa se scada din amsa succesorala?
Singura varianta in care puteti scapa de plata sumei respective e daca mostenitorii nu stiu de decizia instantei, sau nu le pasa. Consultati eventual un avocat sa va spuna daca dumneavoastra aveti obligatia sa platiti suma in mod proactiv (adica mergeti sa ii cautati pe mostenitori, sa va dea un cont in care sa virati banii) sau reactiv (ei trebuie sa va caute si sa va indice modalitatea de plata, de exemplu banca si contul)
Succesiune
qeruta
buna seara
mama mea este trecuta pe titlul de proprietate ca proprietara.tatal meu a murit si nu sa facut taxa de succesiune.avem un proces in care se cere ... (vezi toată discuția)