avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mandat de aducere martor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mandat de aducere martor

am un mandat de aducere la un proces din bucuresti la care eu nu m-am prezentat din motivul ca am servici si nu am un program mai flexibil. sunt in calitate de martor unde o firma asiguratoare vrea sa isi recupereze dauna de la primaria iasi si de la consiliul local. eu mergand pe un pod din iasi am dat intr-o gaura mare si mi-am stricat la roata o parte din carenaj si mai multe componente ale masini. firma asiguratoare mi-a dat dreptul sa o repar fiindca aveam casco dar ei acuma vrea paguba de la primarie ca nu a astupat gaurile din acel pod. intrebarea mea ar fi:
Pot sa nu ma prezint la acest proces chiar daca am mandat de aducere ? sau pot folosi una din acceasta cauza ? am facut o declaratie legalizata si vreau sa o trimit in locul meu la bucuresti unde in ea am scris exact cum sa intamplat. ma poate reprezenta aceasta declaratie legalizata in instanta in locul meu ? eu nu putand merge din cauza serviciului si stari materiale
Cel mai recent răspuns: sony_stef , utilizator 21:57, 29 Septembrie 2013
Declaratia respectiva in care motivati de ce nu va puteti prezenta ca martor citat, trebuia sa o trimiteti inca inaintea primului termen, nu acum. Dealtfel, in calitatea dvs. de martor, puteti solicita instantei decontarea integrala a cheltuielilor de transport. Iarr mandatul de aducere inseamna ca veti primi vizita unui politist, care va va solicita sa dati in scris ca de data asta veti da curs citatiei, altfel veti calatori impreuna...
Daca va gasesc va iau la proces.

Daca nu ajungeti la proces veti fi probabil amendat si se va emite un nou mandat de aducere pentru termenul urmator de judecata.
va multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

daca nu ma prezint andrei856 andrei856 buna as vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la un proces in calitate de martor.am fost chemat la procuratura si atunci mi sa spus ca sunt cercetat ... (vezi toată discuția)
Martor proces inselaciune andreeasuvi andreeasuvi de curand am primit o citatie in calitate de martor intr-un proces de inselaciune.fapta a avut loc acum 4 ani, aproape ca nii nu imi mai amintesc ... (vezi toată discuția)
Martor anamarial anamarial Buna ziua, sunt citata la procesul unde prietenul meu este acuzat in calitate de martor. Imediat dupa ce l-au arestat pe el mi-au luat si mie o declaratie cei ... (vezi toată discuția)