avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru munca prestata in Israel
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru munca prestata in Israel

Buna ziua,

in perioada 1999-2004 am lucrat in Israel cu acte in regula, am platit si taxele si impozitele catre stat. Am inteles, ca, conform Legii 150 din 23 iulie 2012 as avea dreptul la pensie si din Israel, Ma puteti ajuta si indruma in acet sens, care ar fi pasii de urmat? Mentionez ca urmeaza sa-mi depun actele pentru pensie anticipata!
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gggi , utilizator 12:40, 5 August 2020
HG 854/2013 privind aprobarea Aranjamentului administrativ, semnat la Bucuresti la 3 septembrie 2013, pentru aplicarea Acordului dintre Romania si Statul Israel in domeniul securitatii sociale, semnat la Ierusalim la 28 februarie 2011
(publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 702 din 15 noiembrie 2013)

Partea III – Prevederi speciale privind diferitele categorii de prestatii
Pensii pentru batranete, de urmas si de invaliditate

Articolul 4
1. In cazul prestatiilor prevazute la litera B paragraful 1 al articolului 2 din Acord, prin „pensii pentru limita de varsta” se intelege: pensiile pentru limita de varsta, pensiile anticipate si pensiile anticipate partiale.
2. Institutia competenta a unei parti contractante care primeste o cerere pentru prestatii platibile in baza legislatiei celeilalte parti contractante va mentiona pe aceasta data primirii cererii si va trimite de indata cererea fie direct, fie prin intermediul organismului de legatura al fiecarei parti contractante.
3. Impreuna cu formularul de cerere, institutia competenta va transmite orice documentatie, inclusiv orice documentatie medicala disponibila, care poate fi necesara institutiei competente a celeilalte parti contractante pentru a stabili dreptul solicitantului la o prestatie.
4. Datele personale privind o persoana, continute in formularul de cerere, vor fi certificate in mod corespunzator de catre institutia competenta. Transmiterea formularului certificat in ceea ce priveste datele personale va scuti institutia competenta de transmiterea documentelor originale catre cealalta parte contractanta.
5. Fiecare institutie competenta va transmite institutiei competente a celeilalte parti contractante un formular care atesta perioadele de asigurare realizate in baza propriei legislatii.
6. Fiecare institutie competenta va determina ulterior daca o persoana poate beneficia de o prestatie si va notifica cealalta institutie, fie direct, fie prin intermediul organismelor de legatura, cu privire la decizia sa referitoare la cerere.
7. Fiecare institutie competenta va stabili drepturile solicitantului in baza prevederilor capitolului 1 partea a III-a din Acord si va notifica persoana vizata cu privire la decizie, indicand modalitatile legale si termenele-limita pentru apeluri, si va transmite o copie a deciziei si formularul convenit in acest scop institutiei competente a celeilalte parti contractante.
8. In momentul depunerii cererii, beneficiarul trebuie sa informeze institutia competenta in legatura cu locul de domiciliu, banca si numarul de cont unde trebuie platite prestatiile a se vedea Acord Romania Israel transfer pensie în Israel.
A-ți reușit să recuperatii vechimea? Sunt cam în aceiași situație! Am doar pașaportul cu viza B de muncă! Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie din israel mirelavalcu mirelavalcu Buna ziua, Va rog, Romania are conventie cu Israelul in ceea ce priveste acordarea pensiilor aferente perioadei lucrate in Israel? Mentionez ca am lucrat ... (vezi toată discuția)
Pensie internationala alisatex alisatex Buna seara, De curand am auzit ca persoanele care au lucrat in Israel beneficiaza de pensie in Romania (pt perioada lucrata - mai precis 7 ani 2002-2009). Ma ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca dorianztd dorianztd Va salut, tatal meu a lucrat in Israel in perioada 1996-1999 in constructii, ca angajat legal la o firma de acolo , as dori sa stiu cum pot obtine ... (vezi toată discuția)