avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchidere si deschidere CIM angajat pensionat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchidere si deschidere CIM angajat pensionat

Am o angajata care a solicitat pensionarea pentru limita de varsta. Copia acesteia a ajuns la mine si acum urmeaza birocratia plus intrebarile mele:
1. Ii inchid CIM cf 56 d ( ce text inserez exact in decizia de incetare?)
2. O informez in prealabil in scris ( 15 zile ) de decizia de incetare? Teoretic nu,nu?
3. Ii redeschid a 2a zi un alt contract cu aceleasi prevederi?
4. Cum anume notez in cartea de munca? Incetare CIM cf art 56d......deschidere CIM art 12?
5. Care sunt pasii pe care ea trebuie sa-i urmeze? Se va duce la casa de pensii cu decizia si va putea cumula salariul cu pensia? Noi nu vom mai plati in schimb contributia,nu?

Sper sa fi acoperit toata gama de probleme :) Multumesc
Cel mai recent răspuns: rrramor , utilizator 06:12, 25 Martie 2009
1.Incetat contractul individual de munca, conf.art.56 lit.d din CM
2.Nu.
3.O angajati cu CIM pe perioada determinata conf.art.81 lit.d^3 corob.cu art.12 alin.2 sau pe perioada nedeterminata conf. art.12 ain.1
4.Vedeti 1+3
5.Este scutita si ea - ca pensionar - si angajatorul, de contributia pentru somaj.
Multumesc frumos.
O data ce va avea decizia de incetare trebuie sa se duca cu ea la casa de pensii pentrua-i puitea "da drumul" la pensie,nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim ContSters113077 ContSters113077 Buna ziua, avem un salariat care a primit decizia pentru pensia de invaliditate. D-na dinaintea mea de la RU mi-a spus sa-i inchid cartea cu art. 55b, asa ... (vezi toată discuția)
Pensionare / probleme angajatori emiliaa emiliaa primesc la ITM decizia de pensionare fara cererea angajatului? (vezi toată discuția)
Inscrieri in cartea de munca .... Doina Elena Doina Elena Va rog sa ma indrumati in urmatorul caz: - in luna Dec.2009, fac propunere de pensionare cf. legii 19, pentru un angajat (02.12). - in luna dec.09 este in ... (vezi toată discuția)