Am o angajata care a solicitat pensionarea pentru limita de varsta. Copia acesteia a ajuns la mine si acum urmeaza birocratia plus intrebarile mele:
1. Ii inchid CIM cf 56 d ( ce text inserez exact in decizia de incetare?)
2. O informez in prealabil in scris ( 15 zile ) de decizia de incetare? Teoretic nu,nu?
3. Ii redeschid a 2a zi un alt contract cu aceleasi prevederi?
4. Cum anume notez in cartea de munca? Incetare CIM cf art 56d......deschidere CIM art 12?
5. Care sunt pasii pe care ea trebuie sa-i urmeze? Se va duce la casa de pensii cu decizia si va putea cumula salariul cu pensia? Noi nu vom mai plati in schimb contributia,nu?
Sper sa fi acoperit toata gama de probleme :) Multumesc
1.Incetat contractul individual de munca, conf.art.56 lit.d din CM
2.Nu.
3.O angajati cu CIM pe perioada determinata conf.art.81 lit.d^3 corob.cu art.12 alin.2 sau pe perioada nedeterminata conf. art.12 ain.1
4.Vedeti 1+3
5.Este scutita si ea - ca pensionar - si angajatorul, de contributia pentru somaj.
Multumesc frumos.
O data ce va avea decizia de incetare trebuie sa se duca cu ea la casa de pensii pentrua-i puitea "da drumul" la pensie,nu?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Incetare cim
ContSters113077
Buna ziua,
avem un salariat care a primit decizia pentru pensia de invaliditate. D-na dinaintea mea de la RU mi-a spus sa-i inchid cartea cu art. 55b, asa ... (vezi toată discuția)