avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de poluare pentru persoanele cu handicap
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de poluare pentru persoanele cu handicap

Mai platesc taxa de poluare pentru inscrierea unei masini in romania daca am un handicap?daca nu,cum pot beneficia de asta?multumesc anticipat=D>
Cel mai recent răspuns: diogene67 , utilizator 20:43, 23 Februarie 2010
vulpyss a scris:

As vrea sa ma adresez direct Consiliului National impotriva Discriminarii,insa cum ar fi mai bine sa o fac in scris sau telefonic??sunt persoana cu handicap grav,fac dializa de 16 ani,am o pensie foarte modesta,chiar e bataie de joc sa platesc impozite si taxe la stat,am o masina ptr.care ar trebui sa platesc un impozit foate mare si nu dispun de bani insa nu asta e problema,ci faptul ca suntem toti egali in fata legii,toti avem drepturi egale,si cei cu handicap si cei fara,nu am nici o vina ca sunt handicapat ba mai mult ar fi trebuit sa fim protejati de lege in adevaratul sens al cuvantului si nu priviti ca gunoaiele societatii,e trist dar adevarat atunci cand ti se inchid in nas toate usile si ai legea in mana neavand ce sa faci cu ea.


eu am facut-o in scris, am primit citatie pentru a ma prezenta la Bucuresti sau sa trimit prin posta actele doveditoare plangerii mele, pe 19 mai a avut loc actiunea judecatoreasca dar nu am mai primit nici un raspuns de atunci...
feraru3333 a scris:

daca fac dializa si nu am carnet,si mai am si 70 ani pot sa inscriu o masina,fara a plati taxa de poluare?
ce trebuie sa fac daca se poate?


daca nu ai carnet, nu beneficiezi de scutire pentru plata taxei de poluare iar masina trebuie sa fie OBLIGATORIU adaptata handicapului...
dar daca nu aveti certificat de handicap, nu beneficiati de nimic...
eu cu tot cu certificat si nu am beneficiat de absolut nici o scutire, te poarta cu legea in mana de la o usa la alta pana te plictisesti...am platit tot si am dat statul in judecat pentru recuperarea taxei de poluare, ce va fi, vom vedea...
,,Daca automobilul este destinat transportului persoanelor cu dizabilitati, acesta este si el scutit de taxe.''

Am 76 de ani, sunt nevazator grad 1 si am platit in urma cu un an si 8 luni taxa de prima inmatriculare 531 lei.
I-am dat in judecata pe motiv ca personal nu am cum sa-mi adaptez masina la gradul meu de handicap.De fapt consider ca singura adaptare a masinii pt cazul meu este angajarea unui sofer.
Dupa ghilimelele de mai sus ar trebui sa spun ca folosesc masina pentru trasportul persoanelor cu handicap.Mai stiu inca 2 persoane cu dizabilitati care s-ar lasa transportate de masina mea.
Am termen pe 8 martie si nu mai stiu ce lege sa invoc pt a-mi recupera banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare only_me only_me Am cumparat o masina din Franta, inmatriculata 2005. Sotul meu este cu handicap de gradul II grav. Mentionez ca nu este handicap locomotor. Am vreo reducere ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari si persoane cu handicap mmarcel3 mmarcel3 buna ziua. am si eu o intrebare lagata de o inmatriculare a unei masini adusa din afara.Sunt persoana cu handicap grad accentuat.Stiu ca nu se plateste taxa de ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoane cu handicap viliszabo viliszabo As dori sa stiu daca baneficiez de scutire de la taxa de mediu pt.autoturisme, mentionez ca am handicap gr.2 accentuat permanent ( amputatie mana dreapta ... (vezi toată discuția)