avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere act de proprietate - imobil detinut cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere act de proprietate - imobil detinut cu chitanta de mana

Buna.
Am o intrebare.
Socrul meu a dobandit acum 17 ani de la o vecina o bucata de teren, pe care are un contract de vanzare cumparare doar de mana, el si impreuna cu inca 2 oameni care au cumparat toata parcela doamnei. La vremea aceea nu i-au interesat sa il puna in regula terenul. Acum vor sa il puna in legalitate. problema e ca femeia de la care au cumparat terenul atunci e moarta si nu se mai gaseste nici un mostenitor legal in tara iar actul de proprietate este tot pe numele batranei. In registrul agricol la primaria localitatii apare socrul meu ca si utilizator al acelui pamant de 17 ani incoace , la fel si la ceilalti 2 vecini proprietari ai celorlalte 2 parcele.
Se poate face ceva sa se treaca pe numele socrului meu si sa se intabuleze terenul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:20, 30 Septembrie 2013
Buna ziua,
formulati o cerere la DIRECTIA PENTRU EVIDENTA PERSOANELOR SI ADMINISTRAREA BAZELOR DE DATE cu sediul in str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti si solicitati datele succesorilor defunctei. va trebui sa dati cat mai multe date despre acea defuncta.
Cu acele date formulati cerere de chemare in judecata a succesorilor pentru constatarea dreptului de proprietate fie direct avand in vedere actul de mana fie prin uzucapiune de 10 - 20 de ani conform vechiului Cod Civil sub auspiciile caruia a inceput acea uzucapiune.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie sau nu? auraflorina auraflorina Fiul meu, fara discernamant, in varsta de 18 ani (exista un proces pe rol pt punerea sub interdictie) a mostenit din 2011 bunurile si terenurile bunicii ... (vezi toată discuția)
Referitor la diferenta suprafatei de teren aparuta in acte si cea reala wemilia wemilia am cumparat terenul in suprafata de 400 mp, in realitate sunt 1400 mp, masuratori cadastrale la primarie nu s-au gasit decat acei 400 mp din acte, pe vremuri ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana fara acoperire van_allen78 van_allen78 Buna seara ! va rog sa mi dati o idee cum as putea sa intabulez urmatorul teren INTRAVILAN : -in 1993 e cumparat de parintii mei (amandoi apar cu numele pe ... (vezi toată discuția)