avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donatie in bani de catre ONG catre membrii sai
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donatie in bani de catre ONG catre membrii sai

Poate un ONG sa doneze din fondurile proprii bani catre membrii sai ? Daca DA care este procedura de urmat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:39, 1 Octombrie 2013
Daca sunt cazuri sociale, dovedite prin acte, si dupa ce se ia decizie de catre membrii adunarii generale, se pot acoperi anumite cheltuieli sau se pot da ajutoare in natura. Mai trebuie ca si scopul si obiectivele asociatiei sa caprinda notiunea de ajutor social si umanitar.
Atentie la cum e formulat statutul si cum se prezinta in acte situatia, sa nu rezulte ca ONG-ul este infiintat sau functioneaza exclusiv sau in principal pentru a produce sau procura fonduri si a le dona membrilor sai, ca atunci risca sa fie considerat ilegal, dat fiind ca prin definitie un ONG are voie sa activeze in beneficiu public / comunitar si / sau in beneficiul mutual NEPATRIMONIAL al membrilor sai, deci faptul ca face activitati umanitare inclusiv alocare de ajutoare banesti ca donatie pentru cei in nevoie nu doar nemembrilor, ci si membrilor, trebuie sa aiba aspect incidental, nu sa fie in mod sistematic membrii unicii sau principalii beneficiari, ca sa nu apara probleme....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate exista un ong care să realizeze case pentru membrii săi? Andr@ Andr@ Poate fi înființat un ONG care, printre altele, să realizeze efectiv și case pentru membrii săi? Scopul și obiective statutare ale asociației ar fi ... (vezi toată discuția)
Asociatie pentru medici RexCry RexCry Sa zicem ca 5 medici intemeiaza o asociatie pentru ajutorarea medicilor sau ceva in genul asta. Din punct de vedere legal au voie sa se finanteze pe ei insusi ... (vezi toată discuția)
Donatii catre membrii asociatiei asoc asoc O asociatie (ong) poate face donatii catre membrii sai ? Dau un exemplu: Asociatia a primit donatie suma de 100 lei. Asociatia poate dona aceasta suma unui ... (vezi toată discuția)