avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxe judiciara de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxe judiciara de timbru

Am un litigiu de munca - concediere disciplinara.Am solicitat la serviciul de arhiva a tribunalului ,o copie dupa decizia Curtii de Apel si mi s-a spus ca trebuie sa achit taxa judiciara de timbru ,in functie de numarul paginilor care urmau a fi copiate ,in cazul meu 5 pagini .I-am spus d-nei arhivar ca nu trebuie sa achit aceasta taxa ,insa mi-a replicat ca altfel nu primesc copia .In cererea pe care am depus-o la registratura am specificat ca anexez acestei cereri chitanta nr.... ,dovada achitarii taxei judiciare de timbru.A doua zi am fost la arhiva sa mi se elibereze copia solicitata ,iar d-na arhivar a luat dosarul pentru a face copiile xerox la un prestator privat din incita tribunalului si unde am achitat contravaloarea acestor copii .Am cerut o copie si dupa cererea mea ,deoarece pe ea era consemnat anulare tt (taxa timbru ?) 5 lei si nu mai era atasata chitanta de la directia de impozite si taxe .Prin urmare consider ca aceasta taxa nu trebuia platita cf.art.15 a) din legea 146/1997 .In acest caz sunt valabile art.55 din O.U.G.80/2013 cat si art.23 (1)a)?Ce am vrut sa scot in evidenta a fost de fapt piedicile de care ai parte atunci cand un proces este inechitabil,deoarece contravaloarea taxei achitate este mica deci nu ar constitui un prejudiciu material mare ,insa constituie un prejudiciu moral.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 1 Octombrie 2013
Art. 270 C.mun.
Cauzele prevazute la art. 266 sunt scutite de taxa judiciara de timbru si de timbrul judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru partaj viomari viomari Buna ziua, Am un proces de partaj la judecatoria sect.3 si am achitat contravaloarea taxei de timbru stabilita de catre d-na judecatoare, insa dupa 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Intr-un litigiu de munca cererea reconventiala nu trebuia sa aibe timbru? iosif.kramar iosif.kramar sunt in litigiu de munca cu angajatorul. am primit aceasta cerere reconventionala prin care mi se cer daune pentru defaimare banca. astazi la arhiva ... (vezi toată discuția)