avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... prima casa - partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

prima casa - partaj

buna ziua. acum 1 an si jumatate am achizitionat impreuna cu sotul meu, un apartament prin programul prima casa. in martie anul acesta am divortat. ne intelesesem sa raman eu in apartament si implicit preiau si creditul si sa-l despagubesc pe el. Toate bune, pana cand am primit raspunsul bancii, cum ca eu nu ma incadrez ca venit sa sustin singura imprumutul.
Fostul meu sot, nu vrea nici apartamentul nici creditul. Ce solutii as avea in situatia aceasta. El zice sa renuntam efectiv la tot...dar ce implica lucrul acesta?plus ca eu nu vreau, am pierde niste bani si nu cred ca e cazul.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:35, 23 Noiembrie 2020
Puteti sa aduceti un alt coplatitor.
Puteti sa faceti partajul dar in actele creditului sa ramaneti la fel, pe dvs nu v-ar deranja.
Nu e indicat sa renuntati la a mai plati creditul, casa se va vind epe nimic si de diferenta ramaneti datori.

Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
pe mine nu m-ar deranja, dar pe el da ....Nu am posibilitatea sa aduc un alt coplatitor.
In momentul partajului se poate face un act la notar din care sa reiasa ca el este liber de credit...de datorie....cel putin pana o sa reusesc eu sa raman singura pe contractul de imprumut?
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
victoriaalexe, utilizator
Puteti face un astfel de act, insa in fata bancii n-are valoare, nu ii e opozabil. Pana nu incheiati cu banca act aditional pt preluarea creditului, domnul nu va putea lua un alt imprumut , iar in caz ca nu va platiti creditul, poate fi si dansul executat.

dar nu exista posibilitatea urmatoare....noi mergem la banca si spunem:draga banca nu mai putem plati, ia apartamentul, scuteste'ma de contract de credit....toate bune si frumoase.

..ci se va ajunge oricum la executare???
Nu puteti face asta, banca nu v-a dat apartament, ci bani cu dobanda, bani pe care ii vrea inapoi. De aceea se ajunge la executare silita pt ca nu dati banii de bunavoie :). Daca se ajunge acolo, conteaza dupa ce se vinde ap, cine mai are si ce de pierdut. Daca nu aveti bunuri si venituri in Romania si nici sanse sa dobanditi, puteti proceda si asa, altfel nu va avantajeaza ca si solutie.
Vreti casa, va puteti plati singura rata ( macar acum ca in viitor nimeni nu poate stii) ?
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Garantie pentru plata ratelor floarealbastra floarealbastra Parintii mei s-au decis sa imparta apartamentul pe care il detin intre mine si fratele meu, ei locuind de mai bine de 10 ani la tara.In acest timp, eu cu sotul ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar viorelh viorelh Buna ziua, Am contractat un credit ipotecar in 2007 cu termen final, 24 ani in CHF ( super oferta la banci in acea perioada), care in timp s-a dovedit a fi ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)