avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie ferma piscicola pe pasune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie ferma piscicola pe pasune

Buna ziua,
Intentionez sa cumpar un teren extravilan din categoria de folosinta P (pasune) intr-o zona de munte.
Pe acest teren vreau sa construiesc o pastravarie, intrucat e marginit de un parau.
Din cate am inteles, incepand cu anul asta s-a modificat legea prin care nu se mai poate schimba destinatia pasunilor.
Nu ma intereseaza ca terenul sa treaca in intravilan, doar sa am posibilitatea sa pot construi acele bazine.
Suprafata totala a terenului este de aprox 14000 mp, dar pentru bazine am nevoie de maxim 1000 mp si inca 1000 mp maxim pentru constructia cladirilor anexe.
Ma poate lamuri cineva?
As vrea sa stiu la ce sa ma astept inainte sa achizitionez terenul, pentru a nu ma trezi ca nu pot ajunge nicaieri cu implementarea proiectului.

Bazinele le pot face si pe suprafata terenului, fara a fi nevoit sa modific in vreun fel terenul. Ma refer aici la bazine de tipul piscinelor demontabile.
De asemenea si constructiile anexe le pot face din lemn pe piloni, fara fundatie.
In aceste cazuri, am nevoie de autorizatii de constructie?

Multumesc,

Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
AndreiBG, utilizator
Cel mai recent răspuns: mocsar nicolae , utilizator 21:38, 23 Octombrie 2013
Buna ziua, sint constructor de bazine circulare , mandatar al brevetului "bazine circulare lemn/folie " atat pe flux cit si sistem recirculant.Singura solutie sa va apucati de constructie fara probleme este sa scoateti temporar din circuit agricol doar suprafata bazine + cladire ( adapost tehnologic ) . Legea 34 sa modificat cititi legea 214 art 5 si 12 .Prima data mergeti la APIA sa cereti informatia daca terenul a beneficiat sau nu de plati agromediu aferente masurii 214. -sa sperati ca raspunsul este negativ !!! Directia Agricultura din Judetul Dv cereti sa va dea o confirmare scrisa stampilata ca "piscicultura in ansamblu este o activitate din ramura agricultura al economiei nationale ". Dosarul Dv la Ministerul Agriculturii ( depus la Dir Agr Judet) nu va fi aprobat doar daca este insotit de studiu pedologie.In momentul cind aveti scoaterea temporara din circuit agricol consiliu judetean va elibera CU pentru infiintare ferma piscicola .Doar dupa asta platiti taxa pentru studiu hidro la Apele Romane. Cind ati terminat constructia reintroduceti in circuit agricol. NON sens dar adevarat , scoatem dupa care reintroducem, destinatia terenului suprinzator a ramas acelasi doar ca nu va fi pasune ci ferma piscicola ..tot in agricultura ramane.....
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajare iaz piscicol cu exploatare si valorificare agregate minerale lilis27 lilis27 Buna ziua, Detinem 30 ha teren extravilan avand categoria de folosinta arabil, conform extrasului de carte funciara.Pe acest teren si pe inca o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie teren agricol in pasune vasilescu40 vasilescu40 detin o suprafata de 8,5 ha din care 2,5 ha sunt pasune, restul este teren arabil (pe un deal unde a fost o tentativa esuata de cultura vita de vie si unde au ... (vezi toată discuția)
Pamant intravilan - intrebari ovidiu_diac ovidiu_diac Buna seara tuturor, Vreau sa cumpar un pamant de casa de peste 6500mp dar este inregistrat ca extravilan(nefiind in oras ci undeva linga o padure ca si ... (vezi toată discuția)