avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Termen sesisare CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Termen sesisare CEDO

Buna ziua,

Sesizarea CEDO se face in termen de 6 luni de la pronuntarea deciziei interne definitive sau de la comunicarea acesteia? In cazul meu pronuntarea a fost in aprilie, iar comunicarea azi ( la momentul pronuntarii am astiut doar ca mi s-a respins cererea, acum stiu si de ce). Cum se calculeaza termenul?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 19:01, 12 Octombrie 2013
Ce proces a fost?
Comunicarea nu se face in caz de recurs.
Buna ziua,

Revizuire la ICCJ, comunicarea am cerut-o.

Multumesc
De la pronuntare se calculeaza termenul.
Insa vedeti ca plangerea ar cam trebui sa o faceti pe revizuire si nu pe vechiul proces judecat mai demult.
Multumesc

Trebuie sa ma grabesc. Am motive si pentru revizuire si pentru procesul de mai demult. Am sa fac ptr amandoua, daca se respinge una...
Stimat forumist,

CEDO, ca principiu, consideră drept cale efectivă de atac, în majoritatea cazurilor, recursul. Prin urmare, termenul de 6 luni se va valcula de la recurs, nu de la calea extraordinară de atac a revizuirii.

Prin urmare, există șanse ca respectivul termen să fi depășit, în cazul în care dvs l-ați raportat la revizuire.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Proceduri cedo marinica71 marinica71 am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar cedo aleale88 aleale88 buna ziua imi ziceti va rog termenul pentru depunerea plingeri la cedo cit mai avem timp ?la inalta curte pronuntarea a fost in 18 martie 2013 si daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Termen primire citatie dosar revizuire - recurs i.c.c.j. bucuresti asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-o speta : intrand pe portalul ICCJ Bucuresti am vazut ca figurez pe portalul ICCJ intr-un proces de ... (vezi toată discuția)