avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia pentru copil

Buna ziua,
Mama unui minor de 17 ani, din Timisoara, divortata, are incredintat copilul spre crestere si educare prin sentinta definitiva.
Anul trecut, a facut o declaratie notariala prin care a fost de acord ca pt anul scolar 2012 - 2013, copilul sa locuiasca la tatal sau in Bucuresti.
In baza acestei declaratii, tatal sau a facut cerere (care s-a aprobat imediat !!!) si a primit el alocatia pt copil prin posta.
Copilul s-a transferat din nou in Timisoara si este in anul scolar 2013 - 2014 la un colegiu timisorean.
Dar alocatia o ia in continuare tatal sau, care nu si-a indeplinit niciodata obligatiile legale de tata (pensie alimentara), nici macar dupa o plangere penala care a ramas fara rezultat.
Ce trebuie sa faca mama copilului pt a "muta" din nou alocatia ?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Custodie copil. ghebosel_leu ghebosel_leu buna ziua,am divortat de 3 ani,impreuna avem o fetita de 11 ani ,in urma hotararii jucatoresti fetita a ramas la fosta sotie,acuma am cazut de acord verbal cu ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara a copilului minor xntcristina xntcristina Buna ziua ! Am o prietena care are o fetita de 17 ani . Problema este ca ea nu s-a mai casatorit nici o data cu tatal fetitei ,dar pt a-i demonstra acestuia ca ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unuia dintre minori tatalui PIMihaela PIMihaela Din casatorie unui cuplu au rezultat 2 copii minori, dintre care are unul are 17 ani iar cel mic 8 ani. Minorul in varsta de 17 ani locuieste la tatal sau de ... (vezi toată discuția)