Socrul meu a contactat un imprumut de la BRD in anul 2011 si a incheiat o polita de asigurare. Din pacate anul acesta in iunie a decedat, am depus dosarul pentru solicitare despagubire si a fost refuzat.La incheierea politei a fost intrebat daca in ultimii 5 ani a fost diagnosticat cu o serie de afectiuni la care el a raspuns ca nu, printre acestea era si diabetul zaharat , afectiune pentru care a primit diagnostic in 2004.Mentionez ca socrul a decedat din cauza cancerului.
Intrebarea este aveau dreptu sa refuze din moment ce el a fost intrebat de afectiunile cu care a fost diagnosticat in ultimii 5 ani si nu in ultimii 7 ani?
Exact asa era intrebarea pusa in asigurare-in ultimii 5 ani ati fost diagnosticat cu ....adica nu il intreba sunteti in evidenta ca suferind de ...sau ati fost diagnosticat vreodata cu ...
As vrea o parere sa stiu daca are vreun rost sa ne judecam cu ei sau platim si gata.
Angajati-va un avocet sau cereti in scris asiguratorului sa va comunice o copie de pe angajamentul respectiv si dupa chestionar.Daca nu vi le dau ii puteti oblige prin instant la acest lucru, insa, in opinia mea, cel mai bine este sa faceti o plangere la ANPC impotriva Bancii daca aceasta insista sa va pretinda sumele din credit ori asteptati sa va dea in judecata si asa cum am mai spus, chemati in garantie pe asigurator si cererti prin intermediul instantei sa depuna ca probe inscrisurile mentionate mai sus. succes!