avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Igiena la locul de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Igiena la locul de munca

Exista undeva in lege stipulat daca la birou trebuie sa beneficiam de sapun un anume nivel de igiena?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:23, 2 Octombrie 2013
Legea 319 din 2006
Legea securitatii si sanatatii in munca

Art. 15. - (1) Materialele igienico-sanitare se acorda in mod obligatoriu si gratuit de catre angajatori.
(2) Categoriile de materiale igienico-sanitare, precum si locurile de munca ce impun acordarea acestora se stabilesc prin contractul colectiv de munca si/sau contractul individual de munca.

~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Unde pot depune o plangere pentru lipsa de igiena? ITM
Sesizati angajatorul in scris cu nr. de inregistrare/ data, asupra pericolului pentru sanatatea lucratorilor, datorita lipsei conditiilor de igiena. Detaliati aceste conditii.
Luati legatura cu medicul specialist de medicina muncii (cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale), care conform HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea sanatatii lucratorilor, are si obligatii privind igiena la locurile de munca/ posturile de lucru, deservite de catre lucratori.
Puteti sesiza in scris cu nr. de inregistrare/ data lucratorul reprezentant al salariatilor care face parte din Comitetul de securitate si sanatate in munca, organizat la nivel de firma.
In functie de raspunsul si/ sau actiunea angajatorului puteti sesiza in scris cu nr. de inregistrare/ data Directia judeteana de sanatate publica.
Materialele igienico-sanitare care se dau lunar, lucratorilor, gratuit, precum si cele care se pun la grupurile social-sanitare, tot gratuit, prin grija angajatorului, sunt nominalizate in Lista anexa la Contractul colectiv de munca negociat intre angajator si sindicat/ reprezentantii salariatilor, contract care se inregistreaza de catre angajator, la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Materiale igienico-sanitare cateldestept cateldestept Cum contabilizam materialele igienico-sanitare, respectiv sapun, prosop, etc.? (vezi toată discuția)
Este legal ca angajatorul să-mi ceara să plătesc lunar o sumă de bani pentru a cumpăra consumabile pentru wc? Marian11223344 Marian11223344 Buna ziua. Este legal ca angajatorul sa-mi ceara sa platesc lunar o suma de bani, pentru a cumpara consumabile pentru WC? - hartie igienica, sapun, odorizant ... (vezi toată discuția)
Cine asigura igiena la locul de munca? MARCYTTT MARCYTTT Buna, am 2 intrebari. 1) Cine trebuie sa asigure iginena la locul de munca? Aici ma refere in special la: asigurarea de, sapun,hartie igienica, curatenia in ... (vezi toată discuția)