avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... lnfiintare after school
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

lnfiintare after school

Sunt profesor de fizica,as dori sa infiintez un after school mai lejer in sensul ca sa ma ocup zilnic, 2 ore, de maxim 10 elevii, cls I-IV, sprijin in efectuarea temelor(nu vreau sa ma complic cu mancare, distractii si altele).Doresc sa inchiriez un spatiu cu grup sanitar.Ce demersuri trebuie sa fac in acest sens?(rog detalii complete daca se poate).
1) pot sa ma inregistrez ca pfa chiar daca nu sunt invatator?
2) trebuie sa mai am si alti profesori de specialitati diferite?
3) platitor tva sau nu?
4) ce impozite si taxe am?
etc...............
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: IulianaGoranel , utilizator 13:48, 6 Aprilie 2014
Puteti sa va infiintati un ong care sa deruleze, ca activitate economica, acest program scoala dupa scoala.
Trebuie sa intocmiti un regulament intern de desfasurare a activitatilor care sa cuprinda printre altele numarul de ore de desfasurare a activitatilor, tipurile de activitati. Programul sa nu depaseasca o ora si jumatate zilnic pentru ciclul primar. Programul il veti desfasura in grupe de maxim 12 elevi. Va mai cuprinde modul de inscriere dar si de renuntare.
Oferta pe care o propuneti o realizati in urma consultarii elevilor, parintilor, cadrelor didactice. Veti face si o analiza a nevoilor pentru aceste activitati(materiale si financiare).
Activitatile le puteti desfasura in spatii din unitatea de invatamant care sa aiba autorizatie de functionare (adica dotate cu tot ce trebuie pentru activitati dar si grupuri sanitare). Veti semna contract de parteneriat sau de inchiriere daca e contra cost
Activitatile vor fi proiectate, organizate si sustinute de catre cadre didactice. Deci pe langa dumneavoastra puteti mai atrage si alti colegi doritori sa se implice, pe baza de voluntariat sau contra cost prin angajare la ong cu contract de munca cu norma redusa.
Inscrierea elevilor se face prin cerere scrisa din partea parintilor catre ong in care sa se precizeze clar tipul de activitati pentru care opteaza din ce le propuneti si costul aferent daca impuneti o taxa de participare.
Veti semna un contract de parteneriat intre ong si parinte.
Materialele de care veti avea nevoie pot fi achizitionate prin donatii sau contra cost din sumele obtinute prin sponsorizari sau contra cost, daca puneti o taxa de participare la acest program scoala dupa scoala. Materialele mai pot fi realizate si de catre profesorii participant la activitati.
Veti intocmi fisa postului pentru personalul didactic si auxiliar care va participa.
Periodic sa va propuneti sa faceti si sa prezentati parintilor evaluari ale progreselor facute de copii participanti.
Sa asigurati transparenta activitatilor desfasurate cat si a cheltuirii sumelor din taxa de participare dar si din donatii si sponsorizari.
La inceput nu veti fi platitor de tva dar pe masura ce derulati incasari din taxa de participare, daca depasiti plafonul de 65000 euro la cursul de schimb BNR din 31 decembrie anul trecut, veti fi automat trecut la platitor de tva.
Pentru ong, veti plati impozit pe profit iar pentru persoanele angajate cu contract de munca (cadre didactice si persoanal auxiliar) veti plati toate impozitele si taxele aferente.
Daca il faceti in regim privat, nu e nevoie de tot ce scrie mai sus. Daca scoala il infiinteaza, atunci urmati metodologia prezentata in Anexă la ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5349/07.09.2011 privind aprobarea Metodologiei de organizare a programului „ªcoala după şcoală”
partea cu ONG mi se pare foarte complicata(eu vreau sa raman cu ceva profit pe luna, mai ales daca renunt la catedra), iar cealalta parte depinde de cine?de minister?de inspectoratul scolar?exista o modalitate de a ma inscrie direct la registrul comertului?
infiintati-l ca pfa...
elena138 a scris:

infiintati-l ca pfa...


Buna ziua,
Pentru infiintarea ca PFA ce cod CAEN trebuie? Dvs. functionati astfel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare articol bogdan_alexandru bogdan_alexandru Salutare, Vă rog să mă ajutați în interpretarea art. 21 din O.M.E.C.T.S. nr. 5349 din 07.09.2011 privind aprobarea Metodologiei de organizare a ... (vezi toată discuția)
Asociatie nonprofit- scoala mrbal mrbal Se poate ca o asociatie nonprofit sa aiba activitate de instruire elevilor -scoala ( conform actului constitutiv) ? Membrii elevi pot plati sume lunare ... (vezi toată discuția)
Cum poate accesa o scoala fonduri europene? mirabela_april mirabela_april Buna ziua! As dori sa-mi spuneti daca exista vreo modalitate ca o scoala sa acceseze fonduri europene (nerambursabile), fara a implica si consiliul local? Daca ... (vezi toată discuția)