avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cedare actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cedare actiuni

Buna ziua , in luna februarie a acestui an , am facut o firma cu un prieten, cu 2 doi asociati , eu si el , el fiind administrator , aveam de gand sa facem un bar , insa intre timp el s-a restras si nu a vrut sa mai investeasca , iar firma a ramas nefolosita , el este administrator , si vroiam sa va intreb care este procedura ca el sa imi cedeze actiunile si sa devin eu asociat unic?
Cel mai recent răspuns: golden_eye753 , utilizator 14:02, 3 Octombrie 2013
Buna ziua,
Cesiunea de parti sociale.
Dupa ce formulati hotararea AGA si Contractul de cesiune va trebui sa le depuneti la ORC.
Gabriel Klein Kiritescu
unde trebuie sa merg cu asociatul ca el sa-mi cedeze actiunile ? la un notar ? la un avocat ? firmele astea pe net care se ocupa de acte , ( sunt nou in treaba asta si unele lucruri imi sunt straine ) va multumesc anticipat
daca aveti semnatura electronica, o puteti face si singur. Faceti un contract de cesiune de parti sociale si hot AGA, asa cum a spus si mai sus dl. avocat. Puteti face prin avocat sau prin firme de pe net sau unde le gasiti care se ocupa cu asa ceva.
La [ link extern ]
- pct. 31 gasiti pasii necesari pentru cesiune. Va incadrati de la etapa 2, pentru ca asociatul/administratorul este deja in societate.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
golden_eye753, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator Lia_na Lia_na Buna ziua! Sunt administrator la o firma, la care suntem 4 asociati, fiecare cu 25% actiuni. Eu vreau sa ies din aceasta firma si sa cedez actiunile unui ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator-asociat srl cu 3 asociati egali whynotsteff whynotsteff Buna ziua, Sunt asociat intr-un SRL cu 3 asociati, cu parti egale. Administratorul societatii este si asociat. Unul dintre asociati a data procura notariala ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate sc Dorin Baleanu Dorin Baleanu Buna ziua, Vreau sa suspend activitatea societatii comerciale incepind cu 15.06. Ce pasi trebuie sa urmez pt. acest lucru? (vezi toată discuția)