avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare adeverinta schimbare carte identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare adeverinta schimbare carte identitate

Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti daca exista vreo posibilitate sa primesc o adeverinta de la primarie pentru schimbare CI avand in vedere ca figurez cu amenzi de circulatie de 1500 lei. Am vrut sa platesc in rate si mi s-a spus ca nu se poate, doar daca achit intreaga suma voi primi adeverinta.Pot face ceva?
Cel mai recent răspuns: gheorghe3509 , utilizator 10:31, 12 Ianuarie 2019
Eliberarea actelor de identitate nu este conditionata de plata amenzilor sau a altor restante la impozite.
Solicitati-le temeiul legal in baza caruia nu va elibereaza documentul si ii anuntati fac un abuz si ii veti actiona in judecata.
Am fost chiar astazi la primarie.Este si Curtea de Conturi in control la ei.Au sustinut acelas lucru, ca nu se poate elibera adeverinta pentru schimbare CI pana nu platesc cei 1500 lei :(
Foarte bine, depuneti petitie la ei si sa va raspunda in scris argumentat pe lege ca nu se poate.
Puteti sesiza abuzul la tel. 021/413.56.49 sau email: depabd@mai.gov.ro

DIRECTIA PENTRU EVIDENTA PERSOANELOR SI ADMINISTRAREA BAZELOR DE DATE

[ link extern ]
Pentru eliberarea adeverinței, primăriile pot impune o taxă?

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta primarie carte de identitate vrinceanu mariana vrinceanu mariana Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.Eu trebuia sa imi schimb buletinul de anul trecut.Nu pot sa il schim deoarece tatal meu nu are platit ... (vezi toată discuția)
Impozit - eliberare carte de identitate rossem rossem buna ziua. am o intrebare... imi expira buletinul si cei de la evidenta populatiei imi cer o foaie de la primarie... cei de la primarie adica doamne bine sunt ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta pentru schimbarea carti de identitate Gabriel Catalin Gabriel Catalin Buna , am urmatoarea problema , Primaria Comunei Foltesti nu vrea sa imi elibereze adeverinta pentru schimbarea carti de identitate pe motiv ca am o amenda . ... (vezi toată discuția)