avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare adeverinta primarie carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare adeverinta primarie carte de identitate

Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.Eu trebuia sa imi schimb buletinul de anul trecut.Nu pot sa il schim deoarece tatal meu nu are platit impozitul la primarie, deoarece nu are nici un venit din nicarie, iar primaria refuza sa imi elibereze adeverinta.
Va rog frumos sa imi spuneti daca este posibil asa ceva si daca este vreun articol de lege dat in asa sens.Mentionez ca nici eu nu pot sa ma angajez nicariei pentru ca nu am carte de identitate.
Si ce pot face.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Catalin , utilizator 10:35, 2 Mai 2018
Buna ziua,

Este un abuz. Exact aceeasi problema a avut-o in urma cu putina vreme un alt utilizator al forumului: a obtinut cartea de identitate numai dupa ce sesizat abuzul la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) Bucuresti - institutie care coordoneaza activitatea serviciilor de evidenta din tara:
www.avocatnet.ro/content/for...

Trimiteti un e-mail la adresa depabd@mai.gov.ro si descrieti detaliat situatia (inclusiv localitatea si numele primarului).
Va dura ceva pana se va rezolva, in jur de o luna.

Eliberarea actelor ptr obtinerea cartii de identitate nu este conditionata de plata restantelor la impozit.
Intrebati-i pe cei de la primarie care este temeiul legal in baza caruia va refuza adeverintei si le spuneti ca ii veti actiona in judecata.
Cel mai bine este sa va duceti cu o instiintare in acest sens si sa luati nr de inregistrare.
Temeiul celor de la primarie este dispozitia primarului, asta ii vor raspunde. Iar primarul este stapan pe tarlaua lui. Plus ca pana asteapta sa ii raspunda vor trece zile in sir, e timp pierdut.
Actionarea in judecata este de asemenea inutila pentru ca asa cum am scris solutia vine de la DEPABD. Ati citit topicul al carui link l-am pus?
Buna , am acceasi problema si eu , primaria nu vrea sa imi elibereze adeverinta pentru schimbarea actului de identitate pe motiv ca am o amenda . Am apelat DEPABD reclamati si sesizari la numarul de telefon 021/413.56.49 si m-am lovit de o doamna extrem de iritata mi-a spus ca daca primaria nu vrea sa imi elibereze adeverinta ea nu are ce sa faca fiindca primariile nu apartin de ei deci nu poate face nimic . Am vorbit si cu DJEP Galati si mi-sa spus de alta doamna draguta ca nu o intereseaza . In cazul asta ce pot face ? Multumesc anticipat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta pentru schimbarea carti de identitate Gabriel Catalin Gabriel Catalin Buna , am urmatoarea problema , Primaria Comunei Foltesti nu vrea sa imi elibereze adeverinta pentru schimbarea carti de identitate pe motiv ca am o amenda . ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta schimbare carte identitate busuyoc busuyoc Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti daca exista vreo posibilitate sa primesc o adeverinta de la primarie pentru schimbare CI avand in vedere ca figurez cu ... (vezi toată discuția)
Impozit - eliberare carte de identitate rossem rossem buna ziua. am o intrebare... imi expira buletinul si cei de la evidenta populatiei imi cer o foaie de la primarie... cei de la primarie adica doamne bine sunt ... (vezi toată discuția)