avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Transfer din inchisoare straina in inchisoare din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Transfer din inchisoare straina in inchisoare din Romania

Buna ziua,de curand s-au finalizat demersurile ptr transfer ale sotului meu(concubin deoarece nu suntem casatoriti legal) dintr-o inchisoare straina intr-o inchisoare din Romania,sotul meu urmeaza ca in aceasta luna sa fie adus in tara,si as dori sa stiu daca in cazul unei eliberari (sotul meu avand de exectutat inca aproximativ 8 luni din pedeapsa),poate sa faca o cerere ptr acest lucru ,sau eu ca si concubina pot face acest lucru in numele lui, sau daca este posibil acest lucru ,ce trebuie sa facem sa obtinem un avocat din oficiu deoarece nu ne permitem unul.In cazul in care ,eu ca si concubina nu pot face acest lucru ce alta posibilitate am avea? .Din pacate nu am gasit o lege a concubinajului care sa ma lamureasca in ce drepturi as avea.Este posibil ca el sa ma numeasca in vreun fel sa ma ocup in locul lui de aceste probleme?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:11, 7 Octombrie 2013
Daca va referiti la cererea de liberare conditionata aceasta trebuie semnata de condamnat sau de avocatul angajat.
Ma puteti lamuri cam cat ar putea dura ptr a fi luata in considerare aceasta cerere ptr liberare conditionata daca este redactata de sotul meu fara a fi nevoie sa angajam un avocat?Sau exista sansa sa primim un avocat din oficiu la cerere in instanta?Daca pedeapsa ramasa ptr executare (8 luni)este luata in considerare , il ajuta in vreun fel sa primeasca liberarea conditionata mai repede? Va multumesc
Poate semna el cererea si primeste avocat di oficiu.
Este foarte greu sa iasa conditionat insa cu avocat din oficiu.
Liberarea conditionata se acorda de instanta si nomal ca l-ar ajuta ca ar iesi din detentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Execeutare pedeapsa intr-un penitenciar din polonia Carina12345 Carina12345 Bună ziua am și o problema vă rog din tot sufletul ajutatima soțul meu este în închisoare în Polonia și a fost condamnat la 2 ani jumate din care a ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal Adyonela Adyonela Buna seara. Se aude prin popor ca de la intrarea in vigoare a noului cod penal, anul de detentie nu se va mai considera 8 luni cum a fost pana acum , ci 6 ... (vezi toată discuția)
Calcul pedeapsa cu inchisoarea efectiva de executat musatcristina musatcristina buna seara, sotul meu a fost condamnat la 3 ani inchisoare cu executare pt inselaciune; are 31 ani; in arest preventiv a executat deja 5 luni, a fost liberat ... (vezi toată discuția)