avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale activitate IF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

activitate IF

poate o intreprindere familiala sa faca comert cu bauturi alcoolice la pahar (pentru consum) daca are inclus la activitat,i pe langa cea principala 4719, si 4725 - comert cu amanuntul al bauturilor in magazine specializate?
si in ce conditii
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 07:05, 26 Martie 2009
Pentru inceput trebuie sa va autorizati la ORC -declaratie pe proprie raspundere- pentru activitatile pe care le-ati enumerat
Din formularea intrebarii dvs. deduc ca sunteti deja autorizata ca IF in sensul OUG nr.44/2008 (sau al Legii nr.300/2004), prin urmare - in acest context - raspunsul la intrebarea dvs. este:
- Nu puteti sa vindeti bauturi alcoolice la pahar in magazine specializate unde desfasurati comert cu amanuntul al bauturilor ! Comertul cu amanuntul inseamna sa vindeti in acele magazine numai produse in ambalajul propriu (sticla, cutie, etc.)
- Pentru a vinde bauturi la pahar trebuie sa autorizati un spatiu ca si structura de primire turistica, conform HG nr. 1328/2001:
În scopul protectiei turistilor serviciile de cazare si alimentatie publica se asigura numai în structuri de
primire turistice clasificate, adica in restaurante, cofetarii, baruri, etc.
IN vederea clasificarii va trebui:
1. Structurile de primire turistice se clasifica pe stele si, respectiv, flori în cazul pensiunilor turistice rurale, în functie de caracteristicile constructive, dotarile si calitatea serviciilor pe care le ofera, potrivit criteriilor cuprinse în anexele nr. 1 si 2 care fac parte integranta din normele metodologice de aplicare a HG 1328/2001.
Clasificarea structurilor de primire turistice se face de Ministerul Turismului care, potrivit prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism în România, aprobata si modificata prin Legea nr. 755/2001, este singura institutie abilitata sa desfasoare activitati de autorizare în domeniul turismului.
Desfasurarea de activitati (de cazare, alimentatie si alte servicii specifice) în structuri de primire
neclasificate, cu certificate de clasificare expirate sau cu o alta structura a spatiilor decât cea stabilita
prin certificatul de clasificare, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de pâna la
100.000.000 lei, potrivit art. 11 din Hotarârea Guvernului nr. 1.328/2001.
2. Documentatia necesara pentru obtinerea certificatului de clasificare:
În vederea obtinerii certificatului de clasificare agentii economici proprietari si/sau administratori de structuri de primire turistice vor întocmi o documentatie cu urmatorul continut:
- cerere de eliberare a certificatului de clasificare;
- certificat constatator de la registrul comertului, din care sa rezulte obiectul de activitate si structura actionariatului*);
_____________
*) Agentul economic poate furniza informatiile respective si prin prezentarea copiilor de pe actele de constituire a societatii:
- certificat de înmatriculare;
- actul constitutiv sau autorizatia de functionare în cazul asociatiilor familiale si persoanelor fizice autorizate. - certificat de înregistrare la Oficiul registrului comertului, însotit de anexele privind avizele/acordurile si/sau autorizatiile legale (P.S.I., sanitara, sanitar-veterinara, de mediu si de protectia muncii, dupa caz, pentru fiecare structura turistica ce face obiectul clasificarii);
- schita privind amplasarea si adresa unitatii (anexa nr. 4 la normele metodologice);
- schita privind structura, amplasarea si nominalizarea camerelor, respectiv a spatiilor de alimentatie (anexa 5 la prezentele normele metodologice);
- fisa privind încadrarea nominala a camerelor si a spatiilor de alimentatie pe categorii de clasificare (anexele nr. 6.1 si 6.2 la normele metodologice);
- avizul specific privind amplasamentul si functionalitatea obiectivului, emis de Ministerul Turismului în cazul constructiilor noi;
- copie de pe brevetul de turism pentru directorii de hotel, de restaurant, motel, camping (cu exceptia structurilor organizate în gospodariile populatiei), sat de vacanta sau pentru cabanier;
- copii de pe actele de calificare a personalului de la receptie si de la unitatile de alimentatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea destinatiei unei cladiri din locuinta personala in pensiune sabinmg sabinmg Detin o locuinta personala intr-o zona cu potential turistic, as dori sa stiu daca pot sa-i schimb destinatia in pensiune, in ce conditii si ce formalitati ... (vezi toată discuția)
Pensiune Mada 0007 Mada 0007 Buna.intrebarea mea este: Daca iei in chirie o pensiune pe o perioada de un an de zile,de pe o firma pe alta,autorizatiile si clasificatea,raman valabile se ... (vezi toată discuția)
Dechiderea unui srl in domeniul turismului? radu.geanina radu.geanina Buna ziua Doresc sa ma indrumati in dechiderea unui SRL , care vreau sa functioneze in dom turismului , vreau sa inchiriez locatii pensiuni si case de locuit ... (vezi toată discuția)