avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Informare despre debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Informare despre debransare

Adunarea Generală extraordinară convocată de Comitetul Executiv poate stabili debranşarea de la instalaţia centralizată de căldură de la o centrală termică proprie de bloc pentru anumite apartamente?

Este obligatoriu şi acordul scris a tuturor proprietarilor?

Menţionez faptul ca la Adunarea Generală au participat 20% din numărul proprietarilor.




Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 15:56, 8 Octombrie 2013
GHEORGHIAN a scris:
Adunarea Generală extraordinară convocată de Comitetul Executiv poate stabili debranşarea de la instalaţia centralizată de căldură de la o centrală termică proprie de bloc pentru anumite apartamente?

Da, adunarea generala statutara (prezenta a minim 50%+1) poate lua hotarari cu privire la proprietatea comuna, inclusiv cu privire la folosirea instaltiei de incalzire...
Este obligatoriu şi acordul scris a tuturor proprietarilor?

Nu este necesar acordul scris al tuturor proprietarilor. Ar fi si lipsit total de logica sa solicitam acordul scris al unui debitor ca sa-l debransam iar daca acesta nu vrea va ramane vesnic consumator pe gratis al energiei termice. Cu asta am raspuns si la afirmatia postat de @avocat_lascoschi:
Insa trebuie sa fie de acord si persoana debransata, as zice eu.


Menţionez faptul ca la Adunarea Generală au participat 20% din numărul proprietarilor.

Asta nu este o adunare generala statutara si aceasta nu poate lua legal o hotarare. Cel nemultumit de hotarare o poate contesta in instanta.

Dar, pentru a debransa un rau platnic de la utilitati este o cale mai simpla fara adunare generala, convocari, semnaturi... De principiu ar trebui ca asemenea probleme sa fie consemnate in statutul asociatiei ca fiind de competenta comitetului executiv. Sau intr-o adunare generala obisnuita, anuala sa se hotarasca, sa se insarcineze comitetul executiv ca oricand va apare o asemenea situatie, indiferent de persoana, comitetul sa poata lua o decizie.
In acest sens initial se aplica penalizari, apoi se notifica restantierul, se instituie privilegiu, se invita la mediere..., se sisteaza utilitatile si se cheama in judecata.

Sau administratorul sa bata la usa locatarului cu registrul cu situatia datoriilor sub brat. Poate sa stea de vorba cu datornicul, sa il convinga sa inchida robinetul, sa ii aplice sigiliu, ca sa nu se mai acumuleze datorii . Daca vorbeste frumos cu locatarul acesta deschide vreun sertar din mobila de bucatarie si pune banutul pe caietul deschis in dreptul lui. Vorba dulce, mult aduce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala dupa/contra adunare generala? mira55 mira55 Fiind solicitat de un bun prieten pentru un raspuns la o situatie delicata, va solicit si dvs o opinie. In blocul in care locuieste amicul meu, conform Legii ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara asociatie de proprietari zo1960 zo1960 Am o problema legata de asociația de locatari. La o adunarea generala excepționala care este prezenta necesara pentru luarea hotărârilor? In ... (vezi toată discuția)
Reducerea membrilor com. executiv prin demisie cyan cyan Daca doi dintre cei cinci membri alesi in CEX demisioneaza, se mai pot lua decizii in CEx (mai este legal CEx) sau trebuie convocata adunarea generala ... (vezi toată discuția)