GHEORGHIAN a scris:
Adunarea Generală extraordinară convocată de Comitetul Executiv poate stabili debranşarea de la instalaţia centralizată de căldură de la o centrală termică proprie de bloc pentru anumite apartamente?
Da, adunarea generala statutara (prezenta a minim 50%+1) poate lua hotarari cu privire la proprietatea comuna, inclusiv cu privire la folosirea instaltiei de incalzire...
Este obligatoriu şi acordul scris a tuturor proprietarilor?
Nu este necesar acordul scris al tuturor proprietarilor. Ar fi si lipsit total de logica sa solicitam acordul scris al unui debitor ca sa-l debransam iar daca acesta nu vrea va ramane vesnic consumator pe gratis al energiei termice. Cu asta am raspuns si la afirmatia postat de @avocat_lascoschi:
Insa trebuie sa fie de acord si persoana debransata, as zice eu.
Menţionez faptul ca la Adunarea Generală au participat 20% din numărul proprietarilor.
Asta nu este o adunare generala statutara si aceasta nu poate lua legal o hotarare. Cel nemultumit de hotarare o poate contesta in instanta.
Dar, pentru a debransa un rau platnic de la utilitati este o cale mai simpla fara adunare generala, convocari, semnaturi... De principiu ar trebui ca asemenea probleme sa fie consemnate in statutul asociatiei ca fiind de competenta comitetului executiv. Sau intr-o adunare generala obisnuita, anuala sa se hotarasca, sa se insarcineze comitetul executiv ca oricand va apare o asemenea situatie, indiferent de persoana, comitetul sa poata lua o decizie.
In acest sens initial se aplica penalizari, apoi se notifica restantierul, se instituie privilegiu, se invita la mediere..., se sisteaza utilitatile si se cheama in judecata.