avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchidere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchidere CIM

poate o societate sa-mi inchida contractul de munca cu art 61 a? trebuie sa intocmeasca un raport? sau trebuia sa-mi inmaneze instiintari cu privire la acest lucru? va intreb deoarece m-am trezit dupa 2 ani ca mi s-a inchis contractul cu acest art. si eu nu am fost instiintata
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:17, 4 Octombrie 2013
Da, raport (nota /refereat de sesizare, cercetare disciplinara, proces verbal de constatare). Da, instiintari (decizie de sanctionare, decizie de incetare comunicata angajatului).

Cum adica "v-ati trezit dupa 2 ani", unde? Acasa? Sau la munca? Inca mai munciti la respectivul angajator? Nu se intelege.
@ marianapirvu

1. Pasii necesari efectuarii cercetarii disciplinare sunt:
- intocmirea referatului de sesizare;
- constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii;
- convocarea autorului faptei la efectuarea cercetarii disciplinare;
- ascultarea salariatului;
- intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare;
- emiterea deciziei de sanctionare.

2. Un dosar de cercetare va cuprinde:
- referatul de sesizare privind savarsirea abeterii disciplinare
- decizia de numire a comisiei de cercetare disciplinara , care va cuprinde aspectele privind atributiile acesteia, durata cercetarii etc.
- procesul-verbal al comisiei care va contine si propunerea de sanctionare.

3. Cum ati aflat ca ati fost concediat in baza acestui articol?

4. Daca nu vi s-a comunicat decizia de incetare a c.i.m., atunci potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;

b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

In acest caz, solicitati angajatorului sa va comunice decizia de incetare a c.i.m.
De la data comunicarii , aveti al dispozitie un termen de 30 dez ile pentru a o contesta la Tribunalul in raza acruia aveti domiciliul sau locul de munca.
nu mai lucrez la respectiva societate, nu am primit niciun document cu privire la acest lucru; au refuzat sa-mi inmaneze documentele decizia de incetare, adeverinta de vechime, carnet de munca, iar azi cand am fost la ITM am aflat acest lucru. mai pot face ceva in privinta acestui lucru? mentionez ca nici pe cale legala (actionat in instanta si castigat procesul) nu am primit aceste documente precum si drepturile banesti
Ati pus in executare hotararea instantei?

Ce a decis instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura incheiere contract de munca OOANA1977 OOANA1977 care este procedura, in cazul in care un salariat nu se mai prezinta la munca, nu raspunde la telefon ? (vezi toată discuția)
Neprezentarea la locul de munca Daliborka Daliborka Unul dintre angajați nu mai vine la serviciu și imi transmite telefonic ca a plecat in Germania la muncă. Cum trebuie să procedez? (vezi toată discuția)
Raspunderea disciplinara Ioana Iordache Ioana Iordache Buna ziua ! in art 248 lit ''e'' spune desfacerea disciplinara a cim.. cum se procedeaza ? cu ce articol il trec in revisal? aici trebuie facuta comisie ? (vezi toată discuția)