avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cerere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cerere CEDO

Buna ziua!
Doresc sa fac o plingere CEDO, procesul sa incheiat la ICCJ, iar pe data de 24 octombrie se implinesc 6 luni de la data pronuntarii hotaririi. Dar inca nu sa motivat dispozitivul respingerii recursului meu! De cand se socoteste acel termen de 6 luni ? De la data motivarii sau de la data pronuntarii ne aflam in termenul de depunere a plangerii Cedo?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 16:01, 4 Octombrie 2013
Buna ziua,
Pe motivare este trecuta si data redactarii.
De l;a acea data se scurg cele 6 luni.
Va trebui sa faceti vorbire in cererea adresata CEDO si despre acea data ca sa nu fiti decazut din termen.
Gabriel Klein Kiritescu
Stimat forumist,

Într-adevăr, de la data motivării va curge termenul de 6 luni de la care puteți iniția o aplicație.

Astfel, din punctul meu de vedere, este preferabil să depuneți un dosar complet făcând și referiri la decizia pronunțată în recurs, decât să inițiați o aplicație incompletă, pe care CEDO ar putea să o refuze să o judece.

Vă invit să observați și cele discutate aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire procedura cedo vasile2013 vasile2013 Dupa cum am inteles, de la 1 ianuarie au intrat in vigoare reguli noi cu privire la sesizarea CEDO, modelul de formular de cerere....nedumerirea mea priveste ... (vezi toată discuția)
Termen contestare la cedo 6 luni de la... alex_mn alex_mn Buna ziua, As vrea sa stiu cum se calculeaza termenul de 6 luni in care pot sa contest la CEDO o hotarare definitiva si irevocabila? Curge de la data ... (vezi toată discuția)
Care este termenul limita pentru a depune o plangere la cedo catalin_marcel catalin_marcel As vrea sa stiu care este termenul limita in care pot depune o plangere la CEDO impotriva unei hotarari definitive irevocabile. Si cum se socoteste acest ... (vezi toată discuția)