avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Executorul jud. a fixat termen de licitatie publica pentru un bun mobil. Creditorul a luat in custodie, de la executor; bunul respectiv. In prezent creditorul a dat bunul mobil firmei de la care l-a cumparat pentru a-l storna. Intrebarea mea este: - creditorul trebuie sa mai faca ceva, cu privire la licitatia publica? Va rog sa ma ajutati...:(
Cel mai recent răspuns: lorenna87 , utilizator 14:17, 4 Octombrie 2013
Ideea e ca pe creditor nu-l mai intereseaza vanzarea publica, el a rezolvat-o . ce i se poate intampla creditorului daca a instrainat deja bunul ?
De ce mesajul anterior este off topic in conditia in care nu reieise din mesajul lorennei ca acel creditor ar fi avut asupra bunului mobil o ipoteca mobiliara (ce poate fi executata conform prev. cod civil) si de vreme ce se pune problema unui termen la licitatie (la care nu cred ca s-a ajuns) custodele a instrainat bunul mobil fara stirea executorului (nu ca ar fi contat daca il anuntau)?
Chiar este un abuz de incredere...
Deci, creditorul a luat bunul ( execut. silita), de la debitor si l-a inapoiat firmei de la care l-a cumparat pentru a-l vinde debitorului. Iar firma, de la care creditorul l-a cumparat, urmeaza sa storneze facturile cu suma care era de incasat de la debitor. Acum creditorul ce face?
Stimata doamna,
Mai multe detalii va rog... Era un leasing, aveati o ipoteca mobiliara, etc. ?? Daca nu spuneti exact despre ce este vorba nu cred ca veti primi un raspuns corect si in scurt timp.
Nu e vb de nicio ipoteca sau leasing.
O societate comerciala (x) cumpara un produs de la o alta societate (y) ( comert). Produsul cumparat este vandut ( societate z), insa banii nu au fost obtinuti. Astfel ca s-a recurs la executare silita. Bunul in urma executarii silite a fost dat in custodie unei persoane desemnata de creditor (x); numai ca acesta din urma, la solicitarea creditorului a dat bunul firmei (societate y) de la care l-a cumarat, si aceasta sa storneze facturile si sa-si ia bunul inapoi. Asta deoarece intre cele 2 societati ( x si y) exista relatii comerciale ( cumpara si vand unii de la altii diferite produse). Intrebarea mea este: creditorul ce poate patii ca a dat deja bunul ?

Alte discuții în legătură

Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil Siminoca Siminoca Buna seara, Revin cu o nelamurire referitoare la un credit de nevoi personale fara garantii, si anume: B.E.J.A. x Petent y (firma de ... (vezi toată discuția)