avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Desi sunt victima sunt tratat ca un vinovat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Desi sunt victima sunt tratat ca un vinovat

Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat...de un an si jumatate tatal meu este calomniat,injurat si amenintat cu moartea de catre un consatean in prezenta martorilor, toate astea pe fondul unei gelozii din partea individului. tata a fost si la politie de doua ori dar nu exista decalaratii scrise deoarece politia a zis ca nu este nevoie, ca o sa-l potoleasca si ca i-au dat si amenda. Acesta are trei decllaratii scrise la politie din partea sotiei pentru violenta domestica, mai are si amenzi pentru tuburarea linistii publice. sun k mai are deoarece asa am auzit si a confirmat si politaiul. in urma cu doua zile tata mergea sa duca gunoiul pe platforma de la iesire din sat si s-a intalnit cu acesta,tata a incercat sa-l evite, sa nu-i dea atentie dar acesta l-a luat prin surprindere si l-a trantit din caruta aplicandu-i lovituri si spunand ca il omoara, tata a incercat sa se apere, individul l-a muscat de mana si l-a trantit la pamant, norocul a fost cu un om care s-a intors cu caruta deoarece calul fugise, ca altfel cred ca ramanea fara degete tata daca nu venea cineva care sa-l sperie pe tampit. cand a auzzit ca striga cineva la el a luat-o la fuga si s-a dus direct la iml sa-si scoata certificat medico legal. a scos si tata dar ce ar trebui sa faca mai departe? va rog sa ma ajutati, sunt doua zile decand nu mai mananca si plange ca nu-i vine sa creada ca i s-a intamplat asta. tin sa preciez ca este un om forte apreciat in sat, nu a facut niciodata probleme nimanui iar acum ii este rusine de rusinea ce a patito. desii tata a fost victima celalalt pare ca l-a lovit o masina...tata mi-a zis ca nu i-a facut el asa ceva si eu il cred dar legea nu stie asta si mi/e teama ca legea va tine cu individul asta care ne-a tulburat linisttea in familie. sper ca am fost destul de explicita, iertat-mi greselilei greselile si va rog spuneti-mi ce este de facut! va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ruxxy1989 , utilizator 17:20, 4 Octombrie 2013
ar putea să :
1. să formuleze o Plângere Penală în 2 exemplare, bine gândită şi aşezată întâmplarea, martorii, să menţioneze istoricul cu privire la celelalte ameninţări . . . , numerele lor de înregistrare şi unde sunt depuse.Să facă o copie xerox a Certificatului de la M.L. şi să-l anexeze acelei plângeri penale (menţionând în plângere, că depune în original Certificatul Medico - Legal cu seria. . . , nr. . . din . . . ) să înregistreze ambele exemplare la Unitatea de Poliţie comunală (poate fi depusă şi poştal-recomandată cu Confirmare de primire la acea unitate de Poliţie, la înapoierea Confirmării cu semnătura destinatarului, s-o păstreze împreună cu al doilea exemplar+Factura poştală) , să reţină unul ce-l va păstra într-un dosar în care va depune TOATE celelalte înscrisuri ce le va primi de la autorităţile abilitate în legătură cu acel incident (Comunicări cu Rezoluţia/Ordonanţa procurorului etc) solicitând trimiterea în judecată a făptuitorului agresor.
2.agresorul, va proceda la fel ;
3. pe cât posibil, tatăl dvs. să depună primul plângerea.
4.după un timp, va fi chemat la Unitatea de Poliţie şi i se va solicita să dea o Declaraţie de susţinere a acelei pl. penale.Atunci, trebuie să fie bine pregătit în amănunt în a fi în măsură să descrie cum s-au petrecut faptele, să susţină martorii ce i-a menţionat în plângere, să menţioneze că se constituie parte civilă . . . ;

Notă : A) ar fi indicat a angaja un BUN avocat, specializat în Drept Penal ; B) a lua legătura cu medicul de familie şi a urma şedinţe de terapie la un specialist.

În rest, să auzim de bine!
Va multumesc pentru ca ati avut amabilitatea de a-mi raspunde. Ideea e ca celalat a depus deja plangerea... dupa ce l-a agresat pe tata a sunat politia si a plecat direct la spital. politia l-a chemat pe tata la post unde a dat declaratia. Individul abia dupa ce a fost la legist s-a dus si la politie sa depuna plangerea si sa dea declaratia. Nu stim sigur daca sunt declaratii si plangeri impotriva lui la politie, noua asa ne-a spus organul de politie de acolo dar siguri nu suntem. iar cand s-a dus tata sa dea declaratie pt calomnie si amenintari politistul i/a zis sa stea linistit ca or sa se duca sa-i dea amenda dar nu l-au pus sa dea declaratie sau sa inregistreze undeva... tind sa cred k cei de acolo tin cu individul sau nu vor sa se complice! pana luni cand o sa merg sa caut un avocat bun aveam nevoie de o siguranta ca se poate face ceva... nici nu stiu ce sa mai zic, oricum va multumesc frumos pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat de furt Frezzy Frezzy Buna ziua, Sa incep,intr o zi prietena mea se afla in fata blocului ei.Acolo se aflau mai multi copii cu varste de maxim 13 ani.Toti o cunosteau pe ea si se ... (vezi toată discuția)
Agresorul poate depune plangere pt vatamare corporala? maryion maryion Buna ziua! Hristos A Inviat! Revin si eu cu o problema dupa o pauza mai lunga. Nu stiu daca am postat bine acest subiect si deaceea imi cer scuze. Sa ... (vezi toată discuția)