avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numerele de handler
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numerele de handler

Am si eu o intrebare si tare as vrea un raspuns cat de clar ...
- Unde pot sa aflu eu care este regimul de folosire a numerelor de handler germane,nu cele provizorii,mai exact daca au valabilitate pe teritoriul Romaniei sau unde sunt valabile?
Cel mai recent răspuns: madelines , utilizator 20:00, 7 Octombrie 2013
Daca va referiti la acele numere galbene de Germania, din ce am citit pe forum aceestea nu sunt valabile in Romania (nici in Ungaria) existand cazuri in care s-au facut dosare penale ptr masina neinmatriculata.
Pentru tranzit sunt necesare numere rosii.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2013
cyan, moderator
nu ma refer la acele numere ... ci la numerele de handler germane, sunt numerele parcurilor auto din Germania, pe care patronul parcului le poate da cumparatorului sa duca masina acasa la domiciliu .....
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2013
madelines, utilizator
Daca doriti sa aduceti o masina pe "roti"din Germania iar MAE avertizeaza ca numai numerele rosii pot fi utilizate ptr aceasta operatiune, nu putem decat sa tragem concluzia ca acele numere de handler sunt valabile decat pe teritoriul Germaniei ca sa iti duci masina de la parcul auto pana acasa (in Germania). Cel putin asa inteleg eu, poate primiti vreun sfat mai la obiect din partea cuiva mai in cunostinta de cauza.
Pai daca acele numere au asigurare pe Romania nu vad de ce nu sunt valabile... autoritatile germane spun ca sunt valabile atata timp cat sunt folosite in scopul comercializarii auto.. mai ales ca din 01. 01. 2007 Romania a intrat in UE.... tot autoritatile germane au spus ca { Romania nici dupa atatia ani nu realizeaza ca a intrat in UE?}... la granita politia de frontiera te lasa sa intrii in tara, politia rutiera daca te prinde zice ca nu sunt valabile... Suntem o tara de pescari , aruncam momeala la granita si plasa o aruncam in interior....
Cel mai bine va informati la politia de frontiera (tel. 021 9590) sau la DRPCIV (tel. 021/301.95.70, email drpciv@mai.gov.ro) despre valabilitatea acestor numere pe teritoriul Romaniei, eventual si Austria, Ungaria.
Va recomand sa transmiteti un email la care sa solicitati un raspuns oficial deoarece telefonic va pot spune ca aveti voie si apoi sa aveti surprize neplacute dupa intrarea in tara.

Alte discuții în legătură

Pasaportul copilului deina2311 deina2311 Buna! Mergem in concediu in Bulgaria in luna iunie, iar pasaportul copilului expira in luna august, nu vom avea nici o problema la granita? Cineva imi spunea ... (vezi toată discuția)
Divort - minor rabota rabota am o sentinta de divort in care la un minor s-a stabilit domiciliul la tata in Germania iar la celalalt minor la mama in Romania. Intrebarea este: Tatal daca ... (vezi toată discuția)
Autoturism inmatriculat germania/neinmatriculat in romania georgecostea69@gmail.com georgecostea69@gmail.com Dragii mei, problema mea este un semnal de alarma si avertizare in acelasi timp pentru toti cetatenii care intentioneaza sa achizitioneze o masina din ... (vezi toată discuția)