avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Casa de marcat

Buna ziua,
imi trebuie casa de marcat daca vand produse catre persoane fizice iar acestea imi depun banii in cont pe baza de foaie de varsamant?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 22:10, 5 Octombrie 2013
Pentru acei clienti carora le dati produsele cu factura iar plata vi se face in contul bancar, nu le mai dati bon de la casa de marcat.
Dar asta se face doar pentru cazurile cand vi se dau comenzile prin magazine virtuale. Daca aveti un magazin fizic(punct de vanzare in care aveti expuse produse si in care intra clientul), trebuie sa aveti casa de marcat caci poate unii doresc sa comande si plata o face pe loc.
Pentru clientii care va platesc prin banca si trebuie sa le emiteti facturi nu aveti nevoie de casa de marcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura si chitanta persoana fizica previas previas O persoana juridica poate emite factura si chitanta catre o persoana fizica?Mentionez ca societatea efectueaza prestari servicii (lucrari constructii) pe baza ... (vezi toată discuția)
Transfer bancar pe baza unei proforme gresite MagiranL MagiranL Am primit o plata de la o persoana fizica in contul meu personal din cauza unei neglijente de administrare a magazinului online. In loc sa trimita proforma cu ... (vezi toată discuția)
Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)